Formand Lykketoft sur på forsinkede ministre: Det er en epidemi

Nicolai Wammen og Christine Antorini måtte begge stå skoleret for at komme for sent i folketingssalen. Nu får ministrene en skriftlig påmindelse af formanden.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), foretrækker punktlige ministre.

Der opstod forvirring i folketingssalen torsdag formiddag.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), var i færd med at afvikle en ellers helt almindelig førstebehandling af et lovforslag om arbejdsgivernes uddannelsesbidrag, da det gik for ham, at forslagsstilleren, undervisningsminister Christine Antorini (S), ikke var til stede.

- Vi har jo faktisk brug for en minister, konstaterede Mogens Lykketoft.

Herefter fulgte en mindre pause, hvor de tilstedeværende i salen spejdede længe efter ministeren. Et folketingsmedlem udbrød pludselig "er regeringen gået af?" og høstede lidt spredt latter.

Mogens Lykketoft smågrinede selv af bemærkningen, men blev så mere alvorlig:

- Det er jo ikke en situation, vi er glade for, når ministrene ikke kan være til stede ved deres egne lovforslag. Jeg kan jo være nødt til at udsætte mødet, sagde Mogens Lykketoft.

Forsvarsministeren kom også for sent

Det gjorde han så, og efter godt 10 minutters pause kunne førstebehandlingen af undervisningsministerens lovforslag begynde.

Først fik Christine Antorini dog en opfordring fra Mogens Lykketoft:

- Det er jo altid en god idé, hvis der er en af de mange embedsmænd, der bliver sat til at følge Folketingets forhandlinger, så ministrene kan være fremme, når deres forslag behandles, sagde formanden.

Kort efter var den imidlertid gal igen.

Denne gang var det forsvarsminister Nicolai Wammen (S), der måtte efterlyses.

- Nu synes jeg, vi har et nyt problem med en manglende minister. Det er ved at være en epidemi, sagde Mogens Lykketoft.

Rundskrivelse til ministrene

Flere af de tilstedeværende folketingsmedlemmer begyndte igen at smågrine af situationen.

- Jeg vil være ked af at afbryde mødet endnu en gang i dag, men jeg tror nok, at vi er nødt til at bede om en rundskrivelse til ministrene om at følge med i Folketingets forhandlinger, sagde Mogens Lykketoft.

En decideret afbrydelse var dog ikke nødvendig, men der gik flere minutter, før forsvarsministeren kom halsende ind i folketingssalen.

- Så er der en minister til stede! udbrød Mogens Lykketoft.

Minister måtte beklage

Inden Nicolai Wammen fik lov at gå på talerstolen i folketingssalen måtte han dog også stå skoleret for Folketingets formand.

- Jeg bliver nødt til at gentage, hvad jeg har sagt til undervisningsministeren tidligere i dag: Der må være ansatte embedsmænd i ministerierne, der er i stand til på ministrenes vegne at følge Folketingets forhandlinger, så ministrene kan være til stede ved starten af behandlingen af de forslag, som vedrører dem, lød det fra Lykketoft.

En stakåndet forsvarsminister fik derefter lov at få ordet, men inden han kommenterede Enhedslistens beslutningsforslag om "forbud mod tapning af fiberkabler", kom han dog med en undskyldning for at komme for sent.

FacebookTwitter