Formand om ansættelse af Sass Larsen: 'En stor dag for dansk erhvervsliv'

S-politikeren er en stærk kommunikator og har kant, mener bestyrelsesformand.

Henrik Sass Larsen begynder i det nye job ved årsskiftet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Henrik Sass Larsen har altid været optaget af at skabe gode vilkår for erhvervslivet i sit politiske virke, og derfor er det helt oplagt, at han skal være direktør i brancheforeningen DVCA, der er brancheorganisation for venture- og kapitalfonde.

Det siger brancheorganisationens bestyrelsesformand, Christian Frigast, efter at det i dag blev officielt, at den tidligere magtfulde socialdemokrat og tidligere erhvervs- og vækstminister stopper i dansk politik og begynder i DVCA fra 1. januar.

- Henrik Sass er simpelthen den bedste person til jobbet, og det er efter min mening en stor dag for vores brancheforening, og det er også en stor dag for dansk erhvervsliv, for nu får man endnu en person, som kan tale erhvervslivets sag, siger Christian Frigast.

Hvilke specifikke kvalifikationer er det, at Henrik Sass besidder, som gør ham velegnet til jobbet?

- Henrik Sass er en meget stærk kommunikator og en person, der har noget kant, hvilket jeg synes er godt, og så har han et godt blik for den politiske proces, da han kender maskinrummet i det politiske system, siger bestyrelsesformanden.

Henrik Sass glæder sig til det nye job

Den tidligere minister under Thorning-regeringen forklarede tidligere i dag i et opslag på Facebook, at han føler, at hans tid i dansk politik er udrundet. Og derfor glæder det Henrik Sass Larsen, at har fået jobbet i DVCA.

- Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark.

Over for DR Nyheder udybber bestyrelsesformand Christian Frigast hvilke arbejdsopgaver, Henrik Sass Larsen kommer til at få.

- Han skal som chef for brancheforeningen sørge for, at vi får den taletid, vi skal have, og forklare hvad de investeringer, brancheforeningen foretager i dansk erhvervsliv, betyder i form af vækst og arbejdspladser. Og skal han selvfølgelig arbejde for, at man som investor i Danmark har de bedste rammebetingelser, siger han.

Det lyder som et meget politisk embede, så hvor meget har det betydet, at har en lang erfaring fra dansk politik?

- Det har været en meget vigtigt ting, at vi får en person, der ved, hvordan dansk politik fungerer, men det er så kombineret med, at han har et meget stærkt engagement for dansk erhvervsliv. Den kombination er ret unik, siger bestyrelsesformand.

Som politiker har Henrik Sass Larsen flere gange haft en særdelses hård retorik mod de største danske selskaber og dets direktører, ligesom han også har forholdt sig kritisk til de største kapitalfonde. Hvordan hænger det sammen med, at han nu skal være direktør for jeres brancheforening?

- Nu skal jeg ikke botanisere i, hvad Henrik har sagt, og hvad han ikke har sagt, men jeg tror mere, at det har været enkeltsager, han har udtalt sig om, end det har været en hel branche, siger han.

Så du mener ikke, at han kommer til at mene noget andet nu, end dengang han var højtstående socialdemokratisk politiker?

- Nej, det tror jeg ikke, men det vil tiden selvfølgelig vise. Det afgørende for både DVCA og for Henrik er, at der er sammenhæng i tingene, og at det er noget, vi har et fælles ansvar for, så vi har en sund markedsøkonomi, siger Christian Frigast.

Kontaktede politikeren efter folketingsvalget

Det var Henrik Sass Larsens udmelding om, at han ikke ville genopstille til næste folketingsvalg, der fik ideen om at hente socialdemokraten over i det private erhvervsliv, fortæller Christian Frigast.

Han har nemlig kendt Sass Larsen, siden han var erhvervs- og vækstminister, og kontaktede ham for at høre, hvilke tanker S-politikeren gjorde sig om fremtiden.

Og det har ikke afskrækket Christian Frigast, at Henrik Sass Larsen har været sygemeldt med en depression efter folketingsvalget og netop er vendt tilbage.

- Det er selvfølgelig noget, vi har diskuteret med Henrik Sass, men når han siger, at han er klar, så er jeg ikke i tvivl om, at han er det, siger han.

Henrik Sass Larsen har sidste arbejdsdag i Folketinget i dag og tiltræder som direktør i DVCA 1. januar.