Forperson i Alternativets hovedbestyrelse om Niko Grünfeld: 'Jeg havde uden tvivl grebet det anderledes an'

Stadig uvist om cv-sag får konsekvenser for Alternativets Niko Grünfeld.

Alternativets leder, Uffe Elbæk, og klimaordfører Rasmus Nordqvist på et pressemøde på Christiansborg tidligere i oktober. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Det står stadig hen i det uvisse, hvorvidt sagen om urigtige cv-oplysninger får konsekvenser for Alternativets kulturborgmester i København, Niko Grünfeld.

Han lagde tirsdag aften en undskyldning på Facebook, hvor han beklager at have ”opgivet og videregivet urigtige oplysninger om mit CV til flere medier”.

Ligeledes undskylder han for sagerne om indretningen af borgmesterkontoret og kommunale ansættelser af Alternativet-medlemmer, som ”har sået tvivl om min troværdighed”.

Ifølge forperson i partiets hovedbestyrelse, Michael Jellesmark, er arbejdet med at skaffe et "oplyst grundlag" for at kunne tage en beslutning i sagen stadig i gang internt i partiet.

- For vores vedkommende har vi valgt at stille os kritiske over for det, men vi har også valgt at sige, at vi ikke træffer nogen beslutninger, som ikke er på et oplyst grundlag. Og det er vi så i gang med at skaffe os på nuværende tidspunkt.

- Vi er efterhånden ved at være derhenne, hvor vi har alle aspekter af sagens omfang, der er nødvendige for at komme videre herfra, siger Michael Jellesmark.

Møde onsdag eftermiddag

Han ærgrer sig over Niko Grünfelds håndtering af sagen:

- Hvis det havde været mig selv, så er der ingen tvivl om, at jeg havde grebet det an på en anden måde, siger Michael Jellesmark.

Hvor meget skal der til, før en folkevalgt skal trække sig?

- Det tror jeg har noget at gøre med, at man kigger på tingene fra sag til sag.

- Hvis det var mig, der skulle håndtere den her sag, så ville jeg havde sikret mig, at når jeg sender informationer videre fra et medie til et andet, og jeg var i tvivl om, hvorvidt en HD-uddannelse var en bachelor eller kandidat, så ville jeg undersøge det, før jeg krydser det af, siger Michael Jellesmark.

Alternativet i København holder onsdag klokken 17 et møde, hvor sagen om Niko Grünfeld skal drøftes.

Alternativets pressechef oplyser til DR Nyheder, at partileder Uffe Elbæk ikke ønsker at kommentere sagen "for nuværende".

Nordqvist: Godt med undskyldning

Medstifter af Alternativet, folketingsmedlem og EU-spidskandidat Rasmus Nordqvist siger til DR Nyheder, at han mener, at det er helt på sin plads, at Niko Grünfeld har lagt sig fladt ned og sagt undskyld.

- Det er rigtig godt, at han har sagt undskyld og lagt sig fladt ned. Nu er det op til Alternativet i København og borgerrepræsentationsgruppen at finde ud af at komme videre. For som Niko Grünfeld også selv siger, så sætter sådan en sag spor, og det skal håndteres ordentligt.

Bør det få konsekvenser, mener du?

- Det er sådan set slet ikke et spørgsmål, jeg skal forholde mig til. Det her handler om borgerrepræsentationsgruppen, der skal finde ud af, hvordan vi skal håndtere det her. Det er ikke noget, jeg fra min stol i Folketinget skal blande mig i, siger Rasmus Nordqvist.

Facebook
Twitter