Forsvarets øverste leder ramt af corona

General Bjørn Bisserup er blevet smittet med corona efter kursus og befinder sig nu i isolation.

Forsvarschef Bjørn Bisserup (tv.) er smittet med corona. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er efterfølgende blevet testet og er ikke smittet. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Den øverste militære chef for det danske forsvar er smittet med coronavirus.

Det bekræfter Forsvarskommandoen, der oplyser, at general Bjørn Bisserup blev smittet under et nyligt kursus for ‘meningsdannere i det danske samfund’.

- Forsvarschefen deltog som oplægsholder ved det sikkerhedspolitiske kursus onsdag den 16. september. Det kan ikke entydigt siges, hvorvidt han er blevet smittet under sit besøg ved kurset, skriver Forsvarskommandoen til DR Nyheder.

Flertal smittet

Forsvarskommandoen oplyser, at 29 ud af 34 deltagere på kurset efterfølgende er blevet konstateret smittet med covid-19. Blandt dem er altså den øverstkommanderende og højest rangerende linjeofficer i Forsvaret.

- Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede, siger dekan ved Forsvarsakademiet, Peter Dahl Truelsen, der er ansvarlig for kurset, i en pressemeddelelse.

Forsvarschef Bjørn Bisserup har til huse i samme bygning som forsvarsminister Trine Bramsen (S), hvor de som topledere ofte deltager i mødeaktivitet sammen.

Men Forsvarskommandoen kan ikke oplyse, om udbruddet i Forsvarets top også har påvirket ministeren.

- Hvad angår spørgsmål om forsvarsministeren, må vi henvise til Forsvarsministeriet.

Forsvarsministeriet oplyser til DR Nyheder, at Trine Bramsen blev testet efter Bjørn Bisserup blev konstateret positiv. Men testen viste, at hun ikke er smittet med coronavirus.

Ifølge ministeriet er alle medarbejdere omkring ministeren blevet testet efter udbruddet i Forsvarets top.

Kommando: General er i isolation

Ifølge Forsvarskommandoen så er ingen af de smittede alvorligt syge.

- Forsvarschefen følte sig sløj lørdag den 19. september og blev derfor testet. Han befinder sig i isolation og varetager fortsat sine arbejdsopgaver. Det får ikke konsekvenser for Forsvarets opgaveløsning, lyder det fra Forsvarskommandoen.

Artiklen er opdateret med oplysningen om, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) er blevet testet, men er ikke smittet med covid-19.

Facebook
Twitter