Forsvarsminister besøger danske soldater i Afghanistan

Fredag var Peter Christensen på sit første besøg i Afghanistan ved de danske soldater, som er udstationeret.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) var fredag på sit første besøg hos de danske Nato-styrker i Afghanistan. (Foto: Scanpix/Claus Bech © Scanpix)

Med en stor tak i bagagen mødte forsvarsminister Peter Christensen (V) for første gang siden sin tiltrædelse de danske soldater, som er udstationeret i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det er vigtigt, at Danmark fortsat støtter de afghanske sikkerhedsstyrker med træning og rådgivning, lød budskabet fra ministeren.

- Selv om sikkerhedssituationen i dele af Afghanistan fortsat er skrøbelig, og kampen mod Taliban er et langt, sejt træk, har det været opløftende for mig at opleve den forskel, som vi i Nato har gjort og stadigvæk gør.

- De danske soldater bidrager lige nu til at skabe den sikkerhed, som er en grundlæggende forudsætning for stabilitet og en bæredygtig fremtid for Afghanistan, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Det nuværende danske bidrag er omkring 85 personer til Natos mission i Afghanistan, Resolute Support.

Bidraget er fokuseret omkring rådgivning, støtte og træning af de afghanske sikkerhedsstyrker og er centreret omkring Kabul.

Krigen i Afghanistan har varet siden 2001, da den daværende amerikanske præsident, George W. Bush, sendte amerikanske styrker ind i landet i kølvandet på terrorangrebet i USA 11. september 2001.

/ritzau/