Forsvarsminister: Putin forstår kun, hvis vi spiller med musklerne

Dansk krigsskib i Middelhavet sender et klart signal om, at Nato-landene passer på hinanden, siger forsvarsminister Peter Christensen (V).

Den russiske præsident, Vladimir Putin, ved klimatopmødet i Paris i dag. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Når Danmark sender krigsskibet Absalon til Middelhavet, skal det ikke mindst ses som et signal til Rusland, der har opstillet missilsystemer i Syrien og sendt bombefly ind over det krigshærgede land.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Peter Christensen (V).

- Jeg tror selv på, at forudsætningen for at kunne få en konstruktiv dialog med Rusland, er at vise styrke. Det er det eneste, den russiske præsident (Vladimir Putin, red.) forstår, siger han.

Tyrkiet bad i oktober Nato om at øge sin forsvarskapacitet i området, efter at russerne pludseligt besluttede at intervenere i Syrien.

Det er den anmodning, der nu imødekommes af Nato, og andre lande i forsvarsalliancen vil ligesom Danmark sende mandskab, materiel eller fartøjer til Middelhavet.

Ifølge Peter Christensen skal russerne forstå, at Nato-landene passer på hinanden.

- Det er sådan, at Nato-landene er enige om at sende det klare signal, at man har styrken til at passe på medlemslandene, siger forsvarsministeren.

Krigsskibet Absalon har indtil nu jagtet pirater i Det Indiske Ocean, men truslen mod danske handelsskibe vurderes nu, at være så lille, at det kan få nye opgaver.