Fortiden indhenter Mette Frederiksen på Facebook

Brugere på Facebook har fundet to af Mette Frederiksens gamle statusopdateringer frem, der strider mod den politik, regeringen fører i dag.

Brugere på Facebook har fundet to af Mette Frederiksens gamle statusopdateringer frem, der strider mod den politik, regeringen fører i dag.

Løftebrydere, løgnere og falsk varebetegnelse.

Det er blot nogle af de skældsord, der bliver fyret af sted mod regeringen, efter at den har offentliggjort, at selskabsskatten bliver sat ned samtidig med, at den nye kontanthjælpsreform blandt andet vil betyde, at unge under 30 ikke længere skal kunne modtage kontanthjælp.

Særligt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bliver hængt ud. Brugere på Facebook har fundet to af hendes gamle facebook-opdateringer frem, der sort på hvidt giver belæg for beskyldingerne om løftebrud.

Nej til skattelettelser

Tilbage i maj 2011 skrev hun sådan her:

Og en lille uge før folketingsvalget i 2011 lød det sådan her:

De to gamle statusopdateringer har sat gang i debatten på beskæftigelsesministeren Facebook-side. Og tonen er hård:

- Mette, hvis du skulle finde på at slette denne status vil jeg blot fortælle dig, at internettet glemmer ALDRIG! Jeg har netop taget et screendump af dine ord for denne dag, og billedet kan deles fra min profil! FØJ!, skriver Gitte Christensen.

- Troede at Mette Frederiksen var konservativ, mest ud fra den politik hun fører, skriver Allan Pedersen.

Hvordan hænger det sammen?

Andre påpeger, at der er sket en forandring med Mette Frederiksen, siden hun kom i regering:

- Uf, jeg bliver squ helt forvirret, hvem er den rigtige Mette, hende her med det sociale hjerte, eller hende den skrigende skinke, der vil fjerne velfærden og altid råber højt om, at folk skal arbejde???, skriver Flemming Nielsen.

Tobias Clausen henvender sig i en lidt blidere tone:

- Kære Mette. Her i debattråden skriver du bl.a. d. 12 september 2011 "... men jeg er i hvert fald sikker på, at jeg vælger velfærd fremfor skattelettelser". Det kan jeg ikke helt få til at hænge sammen med, at du og dit parti nu vil skære i velfærden for nogle af de fattigste grupper i samfundet og bruge pengene på at give erhvervslivet skattelettelser. Kan du forklare mig, hvordan det hænger sammen? På forhånd tak.

Helle også for skud

Brugerne på facebook har ikke kun fundet Mette Frderiksens gamle Facebook-opdateringer frem. Også Helle Thorning-Schimdts står for skud.

Særligt denne opdatering fra 26. maj 2011 bliver kommenteret i dag.

- Der var engang!!!!!!!, skriver Gundhild Larsen som reaktion på opdateringen i dag, mens Allan Ahmed skriver:

- Din politik og din regering er en skændsel! Skam jer! I har ført vælgerne bag lyset og nu er I i fuld gang med at afskaffe velfærdssamfundet! Det har taget fandens lang tid at opbygge!

Det er ikke kun brugerne, der er Helle Thornings- Schimdtog Mette Frederiksen. Enhedslistens Stine Brix blander debatten om hestekød ind i kritikken på sin Twitter-profil, hvor hun skriver:

- Regeringen er en politisk hestekødsskandale. Falsk varebetegnelse.