Fortsat flertal til Thorning

For anden måned i træk er SF gået tilbage i Capacents meningsmåling for DR Nyheder, men det forskyder ikke balancen mellem VKO og rød blok.

Trods tilbage gang til SF viser DRs meningsmåling fortsat flertal til rød blok. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

SF fortsætter med at miste opbakning. Det viser en meningsmåling, som Capacent har foretaget for DR Nyheder.

Men meningsmålingen viser også, at Danmark stadig ville få en kvindelig statsminister, hvis der var valg i morgen.

Der er ingen forskydning mellem rød blok og VKO i forhold til meningsmålingen foretaget umiddelbart efter Lars Løkke Rasmussens regeringsrokade i februar.

Dengang stod rød blok til at få 90 taburetter, mens VKO fik 85. Og sådan er det stadigt.

Udsving inden for blokkene

Vælgerne har altså kun bevæget sig inden for blokkene.

Eksempelvis går Venstre flot frem med 1,6 procent, mens Dansk Folkeparti og De Konservative tilsammen går tilbage med 1,4 procent.

På samme måde går Socialdemokraterne lidt frem, mens SF går tilbage fra 18,1 procent af vælgerne i februar til 17,2 procent nu.

DRs politiske medarbejder Claus Kaae-Nielsen vurderer, at det givetvis et sagen omkring landets nok mest omtalte forældremøder på Holbergskolen, der fortsat plager Villy Søvndal.

Balance mellem S og SF

Først sagde han, at partiet ikke kunne acceptere kønsopdelte forældremøder, men så ændrede partilederen mening, og syntes pludselig det var helt i orden.

- Den fik han meget store smæk for, og der var megen uro internt i SF på grund af den sag. Lige siden er SF gået tilbage, vurderer Claus Kaae Nielsen. Men med til billedet hører, at tilslutningen til SF længe har ligget meget højt.

- Nu er de gået tilbage to måneder i træk. Det vi skal se er måske det naturlige leje i balancen mellem S og SF, siger Claus Kaae Nielsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk