Fra i dag kan ledige forlænge dagpengeperioden med småjob

Få timers job forlænger dagpengeperioden, og det vil få flere til at tage vikariater, forudser ministeren.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen tror på, at ledige med de nye dagpengeregler i højere grad vil tage småjob og vikariater. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

I dag træder der nye regler for dagpengesystemet i gang, og det betyder blandt andet, at det kan betale sig for ledige at tage småjob og vikariater.

Timerne sættes nemlig ind på en såkaldt timebank, sådan at hver times arbejde forlænger dagpengeperioden med to timer.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen glæder sig over, at ledige på dagpenge får et mere smidigt system, hvor de kan forlænge dagpengeperioden med småjob.

- Hvis man tager småjob, så får man nogle bedre vilkår for de dagpenge, man optjener. Det sker for at give mere fleksible vilkår til dem, der gerne vil have en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Bag reformen står V-regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, og den følger dagpengekommissionens anbefaling.

Fra 1. juli kan ledige tjekke deres timebank på jobnet.dk. Indtil da, kan de få oplyst i a-kassen, hvor mange timer de har. Indtil 1. juli skal ledige arbejde mindst 9,3 timer for at få forlænget dagpenge. Derefter er en time nok.

De tidligere regler betød, at ledige skulle arbejde i et år, inden de havde genoptjent retten til dagpenge. Ledige kan højst forlænge deres dagpengeperiode på to år med et ekstra år. Derefter skal de have mindst 1.924 timers arbejde inden for tre år for at genoptjene deres dagpengeret.

/ritzau/

FacebookTwitter