Fra reformplaner til sidelinjen: Venstre fratager Kristian Jensen hans ordførerskab

Det er blot få timer siden, at Kristian Jensen foreslog økonomiske reformer uden at have snakket med Venstre-ledelsen.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen har netop fået frataget sit ordførerskab og sine udvalgsposter i partiet.

Det har formand Jakob Ellemann-Jensen besluttet, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Venstre afviser at stille op med DR Nyheder, de henviser til et interview, som politisk ordfører Sophie Løhde har givet til Ritzau.

Sophie Løhde bekræfter over for Ritzau, at Kristian Jensen fratages sit ordførerskab, fordi der er nogle 'interne spilleregler', der skal overholdes.

- Det er de ikke blevet, og det har nogle konsekvenser, siger hun.

Videre siger hun, at hun ikke har noget at tilføje om Kristian Jensens fremtid i Venstre:

- Det må du tale med Kristian Jensen om. Jeg har ikke yderligere at tilføje, siger Sophie Løhde.

Store reformplaner

Det sker, blot få timer efter at Kristian Jensen over for Jyllands-Posten har foreslået, at Venstre går sammen med regeringen, Radikale og Konservative om en stor reformpakke omkring velfærd, investeringer i infrastruktur og en omfattende grøn omstilling de næste 10 år.

Men Kristian Jensen har ikke på forhånd adviseret Venstre-ledelsen om sine planer.

Og det er er anden gang, at han undsiger en siddende Venstre-formand. Mange vil huske, at han over for Berlingske i august aflyste Lars Løkke Rasmussens plan om en SV-regering. Noget, der endte med at koste både ham og Løkke Rasmussen deres pladser i partiledelsen.

I forbindelse med Kristian Jensens forslag i Jyllands-Posten understreger Sophie Løhde, at den tidligere næstformand ikke udtaler sig på vegne af partiet.

Tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen har fået frataget sine ordførerskaber (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Enig gruppebestyrelse

Kristian Jensen vil således fremover ikke være folketingsgruppens arktisordfører eller medlem af Den Arktiske Delegation, Finansudvalget, Færøudvalget, Grønlandsudvalget eller Udenrigsudvalget.

- Beslutningen bakkes op af en enig gruppebestyrelse, lyder det videre i pressemeddelelsen.

DR Nyheder forsøger at indhente en kommentar fra Kristian Jensen.