Franciska Rosenkilde anerkender medansvar for krisen i Alternativet - men er uenig i, at den skyldes politik

- Jeg vil gerne tage lederansvar for, at vi står i en situation nu, som er trist for vores folketingsgruppe, siger Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde, om den interne krise, der har raset i partiet de seneste uger.

Men Rosenkilde holder fast i, at uenighederne i partiet skyldes samarbejdsvanskeligheder og ikke politisk uenighed. For den politiske enighed er stor, lyder det.

- Grunden til, at vi har holdt så længe, er, fordi vi er så politisk enige, som vi er, modsat det billede, Theresa Scavenius tegner.

Sådan lød det i Deadline fra den politiske leder som et svar på kritikken fra Theresa Scavenius, der mener, at personopgøret dækker over politiske uoverensstemmelser internt i partiet.

- Det handler om at sige, hvordan er det, vi betragter det arbejde, der skal laves inde på Christiansborg, lyder det fra Theresa Scavenius i Deadline, og hun fortsætter:

- Da jeg stillede op, så var det for at forandre noget, og det kræver kritik, udfordring og diskussion. Så ja, jeg er rigtig besværlig, når vi snakker klimapolitik og demokratipolitik, fordi jeg holder fast.

Men for partiets politiske leder handler politik om mere end blot at stå fast på sine principper.

- Det er vigtigt at huske, at politik er andet end politiske holdninger og repræsentation. Det er også samarbejde, og det er også en arbejdsplads, hvor vi skal kunne samarbejde med andre, og det er der, hun fejler, siger lederen i Deadline.