Franciska Rosenkilde er ny kulturborgmester i København

Alternativet har netop valgt en ny kulturborgmester som afløser for Niko Grünfeld.

Franciska Rosenkilde er netop valgt som ny kulturborgmester i København. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Franciska Rosenkilde er netop valgt som ny kultur- og fritidsborgmester for Alternativet i Københavns Kommune i stedet for Niko Grünfeld, der trådte tilbage i forrige uge.

Franciska Rosenkilde er gruppeforperson for partiet, og hun fik 97 af de 188 stemmer. Dermed har hun opbakning fra over halvdelen af stemmerne, der blev afgivet af medlemmerne af Alternativet i København ved et valgmøde i Vanløse i eftermiddag.

Franciska Rosenkilde er også medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget og af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation.

- Nu har vi en ny kultur- og fritidsborgmester. Nu skal vi fandme have gang i den bæredygtige omstilling, lød det kampberedt fra den nyvalgte kulturborgmester lige efter valgsejren.

Hun er 42 år og uddannet geograf, men har i mange år arbejdet som kok.

Franciska Rosenkilde blev valgt ud af tre kandidater til kulturborgmesterposten. Badar Shah og Kåre Traberg Smidt var de to andre. Badar Shah fik 27 stemmer, og Kåre Traberg Smidt fik 63 stemmer.

Grünfeld var stemmesluger

Niko Grünfeld trak sig fra posten i forrige uge efter en periode, hvor han var under skarp kritik i medierne. Kritikken handlede blandt andet om rod med hans cv og det rimelige i, at han brugte 130.000 kroner på at indrette sit borgmesterkontor.

Den nye kulturborgmester har da heller ingen planer om at købe nye møbler til kontoret.

- Der er simpelthen sådan nogle flotte møbler. Jeg kan ikke udelukke, at jeg flytter på en stol eller to, men møblerne bliver der, siger Franciska Rosenkilde.

Niko Grünfelds prioriteringer er dog ikke de eneste, der har bragt Alternativet i mediernes søgelys med flere dårlige sager.

Dertil har fem medlemmer af partiets folketingsgruppe gjort det klart, at de ikke genopstiller ved næste valg. Det har startet spekulationer i medierne om, hvorvidt Folketingets nyeste parti er havnet i en intern splittelse, men det vil Franciska Rosenkilde ikke høre tale om.

- Jeg kan ikke se, at Alternativet på nogen måde er i splittelse. Jeg kan se, at vi har så mange medlemmer, der vil det her projekt, som er så vigtigt, siger hun.

Ved kommunalvalget i november sidste år blev Niko Grünfeld den helt store stemmesluger for partiet med 4.005 personlige stemmer. Det gav ham den første borgmesterpost for Alternativet i hovedstaden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk