Frank Jensen: Godt jeg tabte til Helle Thorning

Overborgmester Frank Jensen mener, at Helle Thorning-Schmidt har formået at samle fløjene i partiet.

Skulle den fremtidige formand for Socialdemokratiet hedde Frank Jensen eller Helle Thorning-Schmidt?

Det spørgsmål var det dagsordensættende den 12. april 2005. Svend Aukens fløj i partiet ønskede Frank Jensen - en række centrale personer på den modsatte fløj endte med at støtte Helle Thorning Schmidt.

Resultatet endte som bekendt med en sejr til Helle Thorning-Schmidt, der med stemmerne 24.261 mod Frank Jensens 21.348, kunne kalde sig formand for partiet - og har været det lige siden.

I dag - nøjatigt ti år senere - tror Københavns overborgmester, Frank Jensen, at det var bedst for partiet, at han tabte formandsvalget.

- Det har jeg selvfølgelig spurgt mig selv om et par gange. Nu vil jeg sige: 'Ja, det tror jeg faktisk, det var', siger han til DR Nyheder.

Ukendte Helle slog Aukens mand

Helle Thorning-Schmidt kom udefra, var ukendt i store dele af bebolkningen og overtog Socialdemokratiet efter en række prominente og centrale navne som Mogens Lykketoft, Poul Nyrup Rasmussen, Ritt Bjerregaard og Svend Auken.

- Det Socialdemokratiet havde brug for efter den lange periode, hvor vi havde haft fire centrale personer, der fyldte rigtig meget i Socialdemokratiet, var en efterspørgsel efter noget, der kom udefra og ikke var en del af det gamle, siger Frank Jensen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:552a78a46187a41d9849a891

- Jeg vidste godt, det ikke blev en skovtur, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et stort interview hos Kim Bildsøe Lassen i aften klokken 21 i programmet '21 Søndag' på DR1. Foto: DR

I dag mener Frank Jensen, at Helle Thorning har været med til at samle partiets fløje.

- Jeg valgte at forlade politik i nogle år. Der skulle ikke være nogen fløjkamp, når jeg var færdig med det her. Helle skulle have mulighed for at samle partiet. Hun skulle have et fuldt lederskab af Socialdemokratiet. Det har hun haft, og vi står rigtig stærkt i dag, siger Frank Jensen.

Se interviewet med Frank Jensen i toppen af artiklen. Tryk på play.