Frank Jensen: Nødvendigt med loft over Airbnb

Københavnske boliger skal ikke være ulovlig hotelvirksomhed, siger byens overborgmester.

Formålet for mig er først og fremmest, at boligerne i København er til for dem, der bor her, siger Frank Jensen (S). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Københavns øverst boss, overborgmester Frank Jensen (S), er glad for den nye politiske aftale om at regulere udlejningstjenester som Airbnb.

Han har længe været fortaler for at indføre et loft over den private udlejning, der kun er blevet endnu mere af i hovedstaden de senere år.

- Det er nødvendigt at få lagt et loft, for vi kan se, at der er en gigantisk stigning i korttidsudlejninger via Airbnb.

- Det er en forkert udvikling, hvis et større antal boliger i København bliver brugt til korttidsudlejning og ikke bliver beboet af folk, der har sit daglige virke i byen. Det vil være med til at presse prisen på boligmarkedet endnu mere op, sagde Frank Jensen tidligere i dag til DR, da han fik indsigt i aftalen, som endeligt blev vedtaget i Skatteministeriet her til eftermiddag.

Maks 70 dage om året

Aftalen betyder, at udlejere fremover maksimalt må leje deres bolig ud i 70 dage om året.

Dog skal udlejningstjenesterne indberette til Skat. Sker det ikke, må du som udlejer kun leje din bolig ud i 30 dage om året.

De 70 dage skal således være den gulerod, der får tjenesterne til at samarbejde med de danske skattemyndigheder.

Antallet af udlejningsdage kan ydermere udvides til 100 dage, hvis de enkelte kommuner siger ja.

- Det er på mange måder godt, at københavnerne kan tjene lidt penge, hvis de selv er på ferie. Men hvis det bliver en form for ulovlig hoteludlejning, skal det stoppes og bringes ned. Det er også en belastning for de mennesker, der bor i ejendommen, siger Frank Jensen.

Sådan må du leje din bolig ud

  • Aftalen betyder, at der sættes et loft over antallet af udlejningsdage, mens det skattefrie fradrag hæves, såfremt tjenesten automatisk indberetter indtægten til Skat.

  • Det magiske tal hedder 70 dage om året, omend det kan udvides til 100 dage, hvis politikerne ude i de enkelte kommuner siger ja til det.

  • Antallet af dage har dog det forbehold, at udlejningstjenesten skal indberette til Skat. Hvis den ikke gør det, må du højst udleje 30 dage om året.

  • I fremtiden hæves det skattefri fradrag til 28.000 kroner om året for korttids-udlejninger på under en måned af huse, lejligheder og værelser, mens fradraget bliver på 40.000 årligt, hvis der er tale om et sommerhus. Fradragene gælder fra 1. januar 2018.

  • Satserne gælder kun, hvis tjenesten af sig selv og automatisk indberetter din indtægt til Skat, ligesom arbejdsgivere gør det i dag. Gør tjenesten ikke det, så er det årlige beløb, som du kan få fradrag for, 11.000 kroner.

Facebook
Twitter