Frederiksen og Merkel sidder ned ved velkomstceremoni

Angela Merkel, der i dag har modtaget Mette Frederiksen, har været ramt af tre rysteanfald på knap en måned.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er på sit første officielle besøg hos den tyske kansler, Angela Merkel, i Berlin. (Foto: AFP / Tobias Schwarz © Ritzau Scanpix)

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og statsminister Mette Frederiksen (S) sad helt usædvanligt ned under den officielle ceremoni, der åbnede besøget mellem de to regeringsledere i Berlin.

I Tyskland har der været meget fokus på den tyske kanslers helbred. I går blev hun for tredje gang på mindre end en måned ramt af et rysteanfald under en officiel ceremoni.

Det skete, da hun tog imod den finske statsminister, Antti Rinne, under en ceremoni, der ligner den for Mette Frederiksen.

Under torsdagens ceremoni blev den danske og tyske nationalsang spillet, mens Angela Merkel og Mette Frederiksen sad på to stole.

Resten af delegationen fra henholdsvis Tyskland og Danmark stod op, som det normalt ses under nationalmelodier.

Angela Merkel udtalte efter det første rysteanfald i juni, der skete under et besøg med den ukrainske præsident, at hun ikke havde fået nok at drikke.

Onsdag - efter den tredje rystetur - sagde hun ifølge nyhedsbureauet AFP, at der ikke var grund til at være bekymret for hendes helbred.

Hun fortalte dog, at hun var i gang med en proces, hvor hun skulle bearbejde det første rysteanfald, og at det gik fremad.

Det er Mette Frederiksens første officielle udlandsbesøg som statsminister.

/ritzau/

Facebook
Twitter