Fremtiden usikker for Folkebevægelsen mod EU: Rina Ronja Kari stopper som frontfigur

Tidligere medlem af EU-Parlamentet Rina Ronja Kari har fået job i fonden Dansk Standard.

Folkebevægelsen Mod EU mistede sit eneste mandat ved seneste valg til Europaparlamentet. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Rina Ronja Kari, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, skal ikke længere stå i spidsen for den EU-kritiske bevægelse.

Ved valget til EU-Parlamentet 26. maj mistede Folkebevægelsen mod EU sit eneste mandat.

- Jeg har egentligt hele tiden tænkt, at når man får sådan et valgnederlag, så giver det rigtig god mening, at det er nogle andre, der skal stå i spidsen, siger Rina Ronja Kari.

- Det vidste jeg med det samme efter valget, og det har jeg ikke været i tvivl om, tilføjer hun.

I stedet har hun fået job som Public Affairs-konsulent hos den erhvervsdrivende fond Dansk Standard.

Fonden arbejder for at sikre, at danske virksomheder og organisationer får størst mulig værdi af internationale standarder og standardisering. Rina Ronja Kari skal særligt arbejde med grøn omstilling.

Usikkerhed om Folkebevægelsens fremtid

Indtil EP-valget 26. maj havde Enhedslisten støttet Folkebevægelsen mod EU, men for første gang var partiet også selv på stemmesedlen.

Ved valget gik Folkebevægelsen markant tilbage og fik 3,7 procent af stemmerne mod 8,1 procent ved valget i 2014. Til gengæld kunne Enhedslisten sende sin spidskandidat, Nikolai Villumsen, til EU.

Rina Ronja Kari tør ikke spå om, hvorvidt Folkebevægelsen mod EU vil være at finde på stemmesedlen ved EP-valget om knap fem år.

- Organisationen eksisterer, men jeg ved ikke, om de stiller op til parlamentsvalget igen, siger Rina Ronja Kari.

- Nu er det tid til at finde ud af, om det er rigtigt at stille op igen, eller om det rigtige er at fortsætte som tænketank eller skabe EU-debat på en anden måde. Den diskussion er kun lige gået i gang, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter