Frevert: Artikler var skrevet af webmaster

Louise Frevert vidste ifølge eget udsagn ikke noget om de artikler med skarpe udfald mod muslimer, som lå på hendes hjemmeside. Artiklerne var forfattet af sidens webmaster uden hendes viden.

Det var Louise Freverts webmaster, der havde ytret sig i nedsættende termer om muslimer på Louise Freverts hjemmeside og ikke Louise Frevert selv, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti. Webmasteren står nu til eksklusion af partiet. (© DR)

Dansk Folkepartis Louise Frevert stod ikke selv bag og kendte heller ikke til de stærkt nedsættende udsagn om muslimer i nogle artikler, som indtil fredag kunne findes på folketingsmedlemmets hjemmeside. Indlæggene var afviste læserbreve skrevet af et andet medlem af partiet, Ebbe Talleruphuus, der nu står til eksklusion fra partiet.

Det meddeler Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Ville ikke unddrage sig ansvar

- Først i forbindelse med at læserbrevene blev kendt i offentligheden, blev Louise Frevert, som opholder sig i London, opmærksom på indholdet, men ønskede ikke, da hun blev kontaktet af journalister, at unddrage sig ansvaret for indholdet af det, der findes på hendes egen hjemmeside, står der i pressemeddelelsen.

Ebbe Talleruphuus fungerede som webmaster for Freverts hjemmeside, og de famøse indlæg, hvor muslimer bl.a. sammenlignes med kræftceller, blev lagt på i forbindelse med et redesign af siden. Indlæggene, som siden er pillet af siden igen, var, ifølge Dansk Folkeparti, alle afviste læserbreve forfattet af Talleruphuus, som lagde dem på hjemmesiden, uden at Louise Freverts var vidende om det. Det skete under overskriften "Artikler, ingen tør trykke".

- Jeg beklager, at det i offentligheden er fremstået som om det er Louise Frevert, der har skrevet læserbrevene, siger Ebbe Talleruphuus.

Vil redigere personligt fremover

Louise Frevert siger, at hun "ærgrer" sig over, at hun ikke førte en bedre kontrol med hjemmesiden, som hun fremover personligt vil redigere.

- Jeg er tilfreds med, at det herefter er åbenlyst, at jeg ikke på nogen måde står inde for indholdet af læserbrevene, siger Louise Frevert, og jeg forstår til fulde, at mange har været overraskede over, at jeg kunne udtrykke mig på den måde, hvilket jeg i øvrigt heller ikke kunne drømme om, siger Louise Frevert.

I Dansk Folkepartis ledelse erklærer man sig tilfreds med, at sagen nu er "klarlagt og fuldt belyst", og at sagen herefter betragtes som afsluttet.

Sjusket forsømmelighed

- Jeg har indskærpet, at en gentagelse af den sjuskede forsømmelighed, Louise Frevert har gjort sig skyldig i, ikke vil blive accepteret. Herefter betragter jeg sagen som afsluttet, siger partiets næstformand, Peter Skaarup.

Partisekretær, Poul Lindholm Nielsen oplyser, at webmasteren står anført som medlem af Dansk Folkeparti, og at hovedbestyrelsen inden for kort tid vil beslutte, hvorvidt Ebbe Talleruphuus kan fortsætte som medlem.

- Min indstilling til Hovedbestyrelsen vil være, at vi siger farvel til den pågældende, siger Poul Lindholm Nielsen, der regner med, at hans indstilling vil blive fulgt.