Frevert fik sin orlov

Trods kritik fra bl.a. Venstres Birthe Rønn Hornbech får Dansk Folkepartis Louise Frevert lov til at holde orlov fra Folketinget, så hun kan koncentrere sig om kommunalvalgkampen.

Louise Frevert fik sin orlovsansøgning godkendt i Folketinget. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Et flertal i Folketinget besluttede her til formiddag at Dansk Folkepartis kulturordfører og spidskandidat ved kommunalvalget i København, Louise Frevert, godt kan tage orlov fra Folketinget.

Kun tre stemte imod, mens 114 stemte for, da den omstridte ansøgning var til afstemning i Folketingssalen.

Orlov efter voldsom kritik

Louise Frevert har søgt orlov efter de seneste dage at have været udsat for massiv kritik på grund af en række grove udfald mod muslimer på politikerens hjemmeside.

Hun har begrundet ansøgningen om at holde orlov til efter den 15. november med hårdt arbejdspres i forbindelse med kommunalvalget.

Arrogant

En af dem, som stemte imod orloven, var den radikale Simon Emil Ammitzbøll, der kalder det "arrogant over for vælgerne", at Louise Frevert fik sin orlov igennem.

- Jeg mener som udgangspunkt, at valgt er valgt. Så kan man selvfølgelig blive syg, eller f.eks. blive udsendt i international sammenhæng, og så er det fair, at man kan få orlov. Men det klinger lidt hult at få orlov til at føre kommunal valgkamp, siger Simon Emil Ammitzbøl, der erklærer sig parat til at arbejde på at få reglerne ændret.

Også Venstres Birthe Rønn Hornbech og SFs Kristen Touborg stemte mod orlovsansøgningen fra Frevert.

FacebookTwitter