Frevert har heller ikke skrevet bog

Louise Freverts webmaster har ikke kun skrevet artikler på hendes hjemmeside. Han har også skrevet dele af hendes bog, der udkom for otte måneder siden, siger hun efter fornyet kritik.

På Louise Frevert hjemmesiden kan man - ikke længere- finde bogen "Louise Frevert - kort og godt" (Foto: Steffen Ortmann © Scanpix)

Louise Frevert skaber ny forvirring om, hvad hun mener. I bogen "Louise Frevert - kort og godt", som blev udgivet op til folketingsvalget, giver hun udtryk for de samme holdninger til muslimer, som hun gjorde i de artikler, der nu er fjernet fra hendes hjemmeside. Louise Frevert siger, at hun har lånt ordlyden af sin webmaster.

Historisk parallel

Louise Frevert er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og partiets spidskandidat i Københavns Kommune ved kommunalvalget. I bogen skriver hun blandt andet:

"Hvis vi betragter det nuværende Danmark, og undersøger hvor mange muslimer vi har ialt og hvor mange af dem, der sidder på vigtige poster, føler vi os trygge og tror på vore embedsmænds forudsigelser om at muslimerne ikke vil udgøre mere end 11 procent af befolkningen i år 2050 - som Chamberlain sagde efter sit møde med Hitler: Peace in our time!"

Kan lamme Københavns Lufthavn

I næste afsnit spørger Louise Frevert, om det kun skyldes uvidenhed, når mange danskere frygter muslimernes fremmarch.

"Nej, mange danskere kan udmærket forestille sig, hvorledes få muslimsk styrede aktioner kan lamme et nøgleområde i samfundet på få timer - også uden at anvende bomber. Bagage-ekspeditionen i Kastrup kunne lamme al flyvning til og fra København ved at strejke", skriver hun i bogen.

Afsnittet er lånt

Louise Frevert siger til avisen Metroxpress, at ordlyden i bogen ikke er hendes egen. Afsnittet er lånt uden kildeangivelse fra en ældre artikel af Ebbe Talleruphuus, en pensioneret flådeofficer, der i fredags påtog sig ansvaret for de nu fjernede artikler på Louise Freverts hjemmeside.

- Jeg havde læst hans artikel og var meget enig i det meste, og fordi jeg kender ham godt, kunne jeg bruge det i bogen. Så det er altså ikke noget, jeg selv har skrevet, siger Louise Frevert.

Sagen er en farce

Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup har ikke læst bogen. Men til Berlingske Tidende siger han, at der skal ryddes op i det her.

- Vi er ikke et ekstremistisk parti, som nogen kunne få indtryk af, når de har læst det, der stod på hjemmesiden, siger han.

Ekstern lektor i politisk kommunikation ved Roskilde Universitetscenter, Rasmus Jønsson siger om Freverts forklaring.

- Når en politiker står som afsender af en bog og en holdning, forventes hun selv at have formuleret den. Sagen er ved at udvikle sig til en farce, siger han.

FacebookTwitter