Frevert meldt til politiet

Dansk Folkepartis Louise Frevert meldes nu til politiet for de nedsættende udtalelser om muslimer på hendes hjemmeside.

Louise Frevert, MF for Dansk Folkeparti, bliver nu meldt til politiet for sine udtalelser om muslimer. (© DR)

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Louise Frevert meldes nu til politiet for en række nedsættende udtalelser om muslimer i Danmark, som hun har lagt ud på sin hjemmeside.

Blandt de nu fjernede udtalelser skriver Louise Frevert blandt andet, at vildledte unge muslimske mænd mener, at det er deres ret at voldtage danske kvinder og slå danske borgere ned for fode. Louise Frevert sammenligner i artiklerne muslimer med kræftceller, der kun kan behandles med strålebehandling eller bortoperation.

Socialdemokrat bag politianmeldelseArtiklerne har fået den socialdemokratiske kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, Lars Rasmussen, til at melde Louise Frevert til politiet for overtrædelse af racismeparagraffen.

- Hendes udtalelser minder om noget, hun har hørt fra nazisterne i Greve, men de stiller jo også op til kommunalvalget, så det kan være, at DF er ved at indgå i et valgforbund med Jonni Hansens DNSB, siger Lars Rasmussen.

Til Radioavisen siger Louise Frevert, at hun ikke mener, at hun går over stregen.

- Jeg er folkevalgt, og jeg skal være en rollemodel for andre i samfundet, så selvfølgelig vil jeg da ikke på nogen som helst måde overtræde loven.

Til TV AVISEN siger hun, at man i får en "forkert opfattelse, hvis man tager ordene for pålydende".

- For at sætte tingene på spidsen, så er man nødt til at formulere sig rent metaforisk en gang imellem, siger Louise Frevert.

Ekspert: Det er ulovligtDe kontroversielle udtalelser, som Louise Frevert torsdag fjernede fra sin hjemmeside, stammer ifølge hende selv fra artikler, som hun har sendt til avisredaktioner, som har afvist at trykke dem.

Lederen af Dokumentation og Rådgivningscentret mod Racediskrimination Niels-Erik Hansen kalder sagen meget alvorlig, og docent i strafferet Jørn Vestergaard siger til Politiken, at nogle af Louise Freverts udtalelser er langt på den anden side af grænsen for, hvad straffeloven tillader.

Louise Frevert vil nu have sin egen juridiske rådgiver til at vurdere lovligheden af at have artiklerne liggende på sin hjemmeside.