Frevert sigtes ikke for racisme

Louise Frevert bliver ikke sigtet for de grove angreb på muslimer, der kunne læses på hendes personlige hjemmeside, og som blev fremsat i en bog, hun har udgivet.

Det er kun Louise Freverts webmaster, der bliver sigtet for racisme. DF-politikeren slipper for en sigtelse, oplyser partiet. (© DR)

Louise Frevert bliver ikke sigtet for de grove angreb på muslimer, der kunne læses på hendes personlige hjemmeside, og som blev fremsat i en bog, hun har udgivet. Det er Dansk Folkeparti, der meddeler, at partiets borgmesterkandidat i København ikke bliver sigtet i sagen, der allerede har indbragt hendes frivillige webmaster en sigtelse for at have overtrådt den såkaldte racismeparagraf, straffelovens paragraf 266 B.

Frevert lettet

Louise Frevert er meget lettet over beslutningen:

- Der falder da en sten fra mit hjerte. Jeg har jo hele tiden sagt, at det ikke var mig, der gjorde det. Så jeg kan ikke være andet end glad, for det er ikke mig, der har skrevet det, siger Louise Frevert til Ritzau.

Hun oplyser, at hun har været til afhøring hos politiet en enkelt gang, men vil derudover ikke udtale sig om efterforskningen af sagen.

Kamal Qureshi: Politiet har berøringsangst

SFs ligestillingsordfører Kamal Qureshi, der er blandt den række af danskere, der har meldt Frevert til politiet, er rystet over, at DF-politikeren slipper for en retssag.

- Det er simpelthen imponerende, at en politiker som Louise Frevert kan slippe så billigt for nogle udsagn, som hun har taget ansvaret for og som hun i flere dage forsvarede offentligt, siger Kamal Qureshi.

Han mener, at politiet er bange for at rejse sigtelse, fordi der denne gang ikke er tale om en almindelig borger, men et folketingsmedlem.

- Det virker som om politiet har berøringsangst, fordi der er tale om en politiker fra regeringens magtfulde støtteparti, siger Kamal Qureshi.

Flash

FacebookTwitter