Frevert søger orlov fra Folketinget

Louise Frevert der er Dansk Folkepartis spidskandidat til Borgerrepræsentationen i København, søger orlov fra Folketinget. Orloven skal vare indtil efter kommunalvalget den 15. november.

Louise Frevert under dagens åbning af Folketinget (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Louise Frevert der er Dansk Folkepartis spidskandidat til Borgerrepræsentationen i København, søger orlov fra Folketinget.

Orloven skal vare indtil efter kommunalvalget den 15. november. Ifølge Frevert vender hun ikke tilbage til tinget, hvis hun opnår en borgmesterpost i København.

Partiledelsen tilfreds

Meddelelsen om orlovsansøgningen kom inden partiledelsen har meddelt resultatet af sine overvejelser om Louise Freverts politiske fremtid. Frevert mener selv at hun overraskede partiledelsen med sin beslutning om orlov.

Partiets næstformand, Peter Skaarup, kalder det "en fornuftig beslutning", men han vil ikke oplyse, hvad partiet havde gjort, hvis Louise Frevert ikke havde søgt orlov.

Louise Frevert begrunder orloven med, at hun har haft for travlt med tre ordførerskaber i folketingsgruppen samt sæde i Københavns Borgerrepræsentation.

Frevert er kastet ud i en rullende skandale om stærkt fremmedfjendske udsagn på hendes personlige, politiske hjemmeside. Foreløbig er hendes frivillige web-master blevet sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen, straffelovens paragraf 266b.

Udtalelser i Freverts navn

Oluf Jørgensen, der er lektor i mediejura ved Danmarks Journalisthøjskole, mener, at risikoen for at Frevert blive inddraget i sigtelsen afhænger af, hvor meget hun har vidst om udtalelserne på hjemmesiden.

- Hvis hendes forklaring holder, altså at hun ikke vidste, hvad der stod, så er der ikke tale om forsæt. Men hvis hun har været vidende om det eller måske oven i købet har godkendt det, så kan det godt tænkes, at hun bliver sigtet, siger han. Som ansvarlig for hjemmesiden har hun et medansvar for udbredelsen af budskaberne - i hvert fald hvis hun vidste, hvad Talleruphuus skrev på siden, siger juristen.

Han vurderer, at hvis også Freverts bog, "Kort og godt", kommer i politiets søgelys, vil det falde tilbage på politikeren, uanset hvilke afsnit der er skrevet af Talleruphuus, fordi udtalelserne står i hendes navn.

- Jeg tror ikke, hun kan få overbevist nogen dommer om, at hun ikke har læst sin egen bog, siger Oluf Jørgensen.

Ingen sanktioner

Louise Frevert er ordfører for Dansk Folkeparti på områderne kultur-, uddannelses- og ligestillingspolitik.

Efter dagens møde i partitoppen mener både partiet og Louise Frevert at sagen er lukket.

Peter Skaarup vil således ikke ikke kommentere, om Freverts udsagn adskiller sig fra, hvad f.eks. forfatteren Ulla Dahlerup har sagt ved partiets landsmøder.

Folketingsgruppen vurderer efter hendes orlov, om Louise Frevert får sine tre ordførerskaber tilbage. Sagen er ikke hendes sidste chance, understreger Peter Skaarup:

- Nej, overhovedet ikke. Louise Frevert har haft meget om ørene, sagde han.

FacebookTwitter