Friis Bach trækker sig: Ministeriet har givet mig forkerte oplysninger

Udviklingsministeren er først nu blevet bekendt med, at GGGI's rejseregler har været oppe på et bestyrelsesmøde.

Først i går blev udviklingsminister Christian Friis Bach (R) klar over, at klimaorganisationen GGGI's rejseregler har været oppe på et bestyrelsesmøde, hvor han selv sad med.

Og det er i strid med, hvad han tidligere har sagt.

Derfor trækker han sig nu som minister. Det siger Christian Friis Bach på et pressemøde.

- Jeg har anstrengt mig for at undersøge sagen så godt som overhovedet muligt, siger Christian Friis Bach.

Den nu afgående minister siger på sit pressemøde, at man fra Udviklingsministeriets side ikke har fundet frem til, at GGGI's rejseregler har været oppe på et bestyrelsesmøde og dermed til godkendelse af blandt andre Christian Friis Bach.

- Ministeriet har siden givet mig forkerte oplysninger, men det ændrer ikke på, at det er mit ansvar. Jeg beklager, at jeg har givet forkerte oplysninger. Jeg beklager, at det skygger for andre politiske sager, siger Christian Friis Bach (R).

Fik besked under besøg i Mellemøsten

De nye oplysninger kom ifølge Christian Friis Bach (R) frem, fordi ministeriet er ved at lave en intern redegørelse af hele GGGI-sagen.

Da medarbejdere i ministeriet fandt dokumentation på, at rejsereglerne i maj 2012 har været oppe på et bestyrelsesmøde i GGGI, ringer en højtstående kilde i Udviklingsministeriet til Christian Friis Bach onsdag, mens han var på et besøg i Mellemøsten.

Og her vælger Christian Friis Bach at beslutte sig for, at han altså trækker sig som minister.

Se interviewet med Christian Friis Bach umiddelbart efter den nu tidligere udviklingsministers pressemøde i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter