Friskoler får højere tilskud end nogensinde før

Finansloven øger tilskuddet til fri- og privatskoler, så de kan sige ja til elever med særlige behov på friskoler, vurderer forening.

Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening, mener, at flere penge på sigt vil betyde optag af elever med særlige behov. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Flere forældre skal have mulighed for at vælge en friskole eller privatskole til deres barn. Også selv om det har behov for specialundervisning eller på anden vis kræver, at skolen sætter ekstra ressourcer af.

Det er begrundelsen for, at regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt endnu engang at hæve det tilskud, de frie grundskoler får fra staten.

Tilskuddet, der opgøres som en procentdel af de udgifter, kommunerne set under et har til elever i folkeskolen, stiger fra 75 til 76 procent næste år.

Og det er faktisk det højeste niveau, i den tid støtten har været udregnet efter det nuværende tilskudssystem.

Den øgede støtte, der er på 71 millioner kroner, skal dels gå til specialundervisning. Og dels til friskolernes generelle opgave med at inkludere børn med særlige behov.

- Det skal ses i lyset af, at friskolerne spiller en helt anden rolle i dag, mener Peter Bendix Pedersen, der er formand for Dansk Friskoleforening. I mange landsbyer er friskolen den eneste skole, fordi folkeskolen er lukket.

Derfor bør det være en reel mulighed for alle forældre at sende deres barn i friskole, mener han.

/ritzau/

Facebook
Twitter