Frygten for vold er rekordlav

Færre og færre danskere frygter for vold og kriminalitet viser en ny undersøgelse, som jusitsministeriet netop har offentliggjort.

I 2011 bekymrede hver tredje dansker sig meget for vold og kriminalitet. Det lyder af mange, men det er markant færre end tidligere.

I 90´erne var det to ud af tre, der var meget bekymrede og i 2000 var det hver anden, så der er klart en tendens til, at frygten for vold og kriminalitet er faldende.

Det glæder da også justitsminister Morten Bødskov, men derfor er der ingen grund til at slappe af, siger han.

- I regeringen vil vi skabe endnu mere tryghed med mindre kriminalitet. Vi vil gøre en særlig indsats i forhold til den organiserede kriminalitet, der udgør en alvorlig trussel mod samfundet, siger Morten Bødskov.

Hver femte i fængsel

Regeringen indgik i efteråret en aftale om politiets vilkår. Aftalen betyder blandt andet, at der oprettes en taskforce i Vestdanmark. I nogle år har der været en i Karlslunde på Sjælland og det har betydet, at en femtedel af landets bandemedlemmer nu sidder i fængsel.

- Det er vigtigt, at vi hele tiden er i hælene på de hårdkogte kriminelle. Rockere og bander skal konsekvent efterforskes og retsforfølges, siger Morten Bødskov.

Rigspolitiet offentliggjorde forleden et mål om, at 300 rockere og bandemedlemmer skal ende bag tremmer i år.

Facebook
Twitter