Gade har det fint med at være en del af et politisk spil

Lars Løkke Rasmussen kan alle facetter af politik, mener Søren Gade.

Var der tale om fakta eller spin, da Søren Gade blev bragt i spil til formandsposten i Venstre tirsdag?

Det har flere medier, blandt andet Politiken, siden spekuleret i.

Søren Gade siger torsdag til TV 2 News, at han har det fint med at blive brugt i et politisk spil, men over for DR Nyheder fastholder den tidligere forsvarsminister, at han ikke selv har haft en ambition om at blive formand i Venstre.

- Det var en ambition, andre gerne ville give mig.

- Situationen opstod ikke, og det var kun blevet aktuelt, hvis man mente, at min person kunne være med til at samle partiet, siger Søren Gade.

Løkke kan alle facetter af politikI et interview med Børsen fortæller Søren Gade, at han natten inden skæbnemødet om formandsposten tirsdag udarbejdede en liste med positive og negative sider ved en eventuel kommende formandspost.

De negative sider var i overtal, men Gade afviser, at han har deltaget i en spinkampagne.

Hvorvidt det er sandheden, ved kun Venstre-toppen, men den nuværende direktør for Landbrug og Fødevarer understreger, at Venstreformanden Lars Løkke Rasmussen mestrer alle politiske kompetencer.

- Jeg er tilfreds med, at der ikke kom et kongemord på Lars Løkke. Lars er en fantastisk dygtig politiker, han kan alle facetter af politik, og det fik alle syn for tirsdag aften, siger Søren Gade til DR Nyheder.

Flere medier - blandt andet DR Nyheder og Jyllands-Posten - skrev tirsdag, at også Lars Løkke Rasmussen selv ville pege på Søren Gade som sin arvtager.

Da Løkke ankom til mødet, sagde han følgende:

- Jeg kender Søren Gade rigtig godt, og jeg har kun godt at sige om ham.

Uvist hvad der blev sagt på time-out

Tirsdagens dramatiske hovedbestyrelsesmøde blev - ifølge flere hovedbestyrelsesmedlemmer -afgjort, da Lars Løkke Rasmussen kort før midnat bad om en timeout. Formanden og næstformanden, Kristian Jensen, var væk et kvarters tid, hvorefter Kristian Jensen bakkede op om Lars Løkke Rasmussen som formand.

Hvad der blev sagt på timeouten, og om Søren Gade blev bragt i spil som formandskandidat, ved kun Venstres formandskab.

Hovedpersonen selv understreger, at "vi har Lars Løkke som formand, og det er jeg glad for."

Se interviewet med Søren Gade i videoen i toppen af artiklen.