Gæster på Folkemødet: I dag skal jeg bare rundt og finde ud af, hvad jeg mener

Folkemødet på Bornholm er i fuld gang, og det tiltrækker både unge og gamle til øen.

Havnen i Allinge på Bornholm under Folkemødet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der er trængsel på havnen i Allinge, hvor debatterne kører for fuldt blus lige fra morgenstunden. DR Nyheder har været ude for at tage temperaturen på stemningen.

Villy: Jeg skal have en selfie med Mette Fredriksen

Det er ikke Villy Stougaards første gang på Folkemødet. For ham har det været en tradition i nogle år. (Foto: (C) DR Nyheder)

Hvad har du oplevet indtil nu?

- Jeg tror, det her er min fjerde eller femte gang til Folkemøde. Jeg kom i går aftes, så det eneste, jeg har nået indtil nu, er at få en kop rigtig dårlig kaffe, siger Villy Stougaard.

Hvad skal du bruge dagen på?

- Nu skal jeg bare gå rundt og kigge, og i eftermiddag skal jeg op og høre Mette Frederiksens tale. Jeg skal selvfølgelig også have en selfie med hende, nu hvor jeg også en med Helle Thorning-Schmidt, siger den 76-årige projektleder.

Hvad er det gode ved folkemødet?

- Det gode er, at alle kan mødes, og alle kan tale sammen uden at ryge i totterne på hinanden. Folk kan lide at være her og nyder at være her.

Karen: Så kan vi bedre tage stilling

Karen Guldbæk Hauerslev skal rundt og møde de forskellige partier på hendes første gang på Folkemødet. (Foto: (C) DR Nyheder)

Hvad har du oplevet ind nu?

- Vi kom i går, hvor vi var til debat med nogle unge, der havde et opråb omkring klimaet. Så var der også en fra venstrefløjen og en fra højrefløjen, der forklarede lidt om, hvad de mente om det hele, siger Karen Guldbæk Haurslev, der til dagligt går i 10.klasse.

Hvad skal du bruge dagen på?

- I dag skal jeg rundt og høre lidt, hvad folk har at sige. Jeg er mega nysgerrig over at høre, hvad folk har at sige. Vi får jo ikke mega meget at vide som unge i dagens Danmark, fortæller hun.

Hvad er det gode ved Folkemødet?

- Det er fedt at være på Folkemødet, fordi man som ung også føler, at man får indflydelse, og vi også finder ud af, hvad der foregår. Der er en masse fra partierne, der kommer og fortæller om deres mærkesager, og så kan vi bedre tage stilling.

Frida: Selv om vi er uenige, kan vi være sammen alligevel

Frida Kirstine Hou Paysen ser frem til at opleve Folkemødet for første gang. (Foto: (C) DR Nyheder)

Hvad har du oplevet indtil nu?

- Jeg var til debat med to fra min efterskole i går, hvor vi hørte om nogle holdninger til klimaet. Det var rigtig spændende at høre nogle forskellige holdninger, siger Frida Kirstine Hou Paysen.

Hvad skal du bruge dagen på?

- I dag skal jeg bare rundt og finde ud af, hvad jeg mener, og hvad jeg står inde for. Så skal jeg tale med nogle forskellige partier for at høre, hvad de mener om forskellige ting, siger den 16-årige efterskoleelev.

Hvad er det gode ved Folkemødet?

- Det er fedt med alle de her forskellige meninger og holdninger, der er samlet et sted, og selv om vi er uenige, så kan vi godt være sammen alligevel, fortæller hun.

Folkemødet 2019 løber frem til søndag den 16. juni. Der forventes over 100.000 gæster til begivenheden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk