Geertsen: OK at diskriminere på grund af tørklæder

Venstres integrationsordfører ser intet problem i, at virksomheder fravælger kvinder til job, fordi de bærer tørklæder.

Et flertal af Venstres byrådsmedlemmer mener ifølge Politiken, at den negative tone i indvandrerdebatten skader integrationen. Nu går partiets integrationsordfører i rette med baglandet. I Debatten på DR2 spurgte vært Clement Kjersgaard, om Geertsen accepterer, at diskrimination er med til at holde nogle flygtninge og indvandrere uden for arbejdsmarkedet.

- Nej. Det accepterer jeg ikke. Jeg accepterer ikke, at tonen betyder, at folk ikke kan få et arbejde, sagde Geertsen, der mener, at virksomhederne skal have lov selv at bestemme, hvem de ansætter og hvorfor.

- Hvis en privat virksomhed mener, at det er problematisk at have en ansat, der bærer slør, i forhold til at sælge sine varer, så er det jo bare sådan, det er. Det er jo markedet, der regulerer her, lød det fra Venstres integrationsordfører.

Anderledes kultur har konsekvenser

Adskillige sager om diskrimination på grund af hovedtørklæde har været ført ved danske domstole. Senest i 2005 da Føtex fik medhold i, at supermarkedskæden gerne måtte bortvise en kvindelige ansat med slør på grund af virksomhedens beklædningsreglement - ifølge retten en saglig begrundelse. Tidligere har Østre Landsret idømt stormagasinet Magasin en bøde for at afvise en praktikant med tørklæde.

Martin Geertsen vil ikke lovgive imod tørklæder, men mener, at indvandrere og flygtninge må tage de konsekvenser, det har at bringe deres egen kultur med til Danmark.

- Der er jo nogle konsekvenser af de valg, man træffer. Sådan er det jo. Hvis man kommer til Danmark med den kultur og prøver at leve med en anden kultur, så vil det jo helt naturligt sætte nogle begrænsninger, sagde Geertsen i Debatten, og det chokerede en anden af programmets gæster, Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg var ved at falde ned af min stol. Jeg tror, at det kan bekræftes af publikum. Tænk sig at du, Martin Geertsen, står her som repræsentant for Venstre og siger, at det er forståeligt, hvis arbejdsgivere lader være med at ansætte kvinder, fordi de går med tørklæde. Hvordan skal vi da integrere nogen i det her samfund, hvis du står her og siger det?, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen, men Geertsen holdt fast.

- Jeg konstaterer jo bare, at hvis man kommer her til landet og insisterer på at tage en anden kultur med - det er man velkommen til i mit liberale univers, men det har nogle konsekvenser.

Facebook
Twitter