GGGI vil lukke sit kontor i København

Den omdiskuterede klimaorganisation vil koncentrere sin indsats om udviklingslandene. Regeringen bakker op om kontorlukningen.

Klimaorganisationen GGGI vil lukke sit kontor i København. Her ses Venstres og GGGI's formand, Lars Løkke Rasmussen. (Foto: YONHAP © Scanpix)

Klimaorganisationens GGGI's kontorer på Marmorvej i København skal lukkes.

Sådan lyder anbefalingen fra GGGI's nye administrerende direktør, Yvo de Boer. Det oplyser udviklingsminister Mogens Jensen (S), efter at de to har holdt et møde fredag.

Planerne om at lukke GGGI-kontoret i København skyldes et ønske fra klimaorganisationen, som Danmark i øjeblikket støtter med 30 millioner kroner om året, om at fokusere på indsatsen i udviklingslandene.

- GGGI er en ung organisation og har en størrelse, hvor det giver rigtig god mening at fokusere på aktiviteterne i udviklingslandene frem for i København og London, siger Mogens Jensen.

- De tanker er helt i tråd med vores, og jeg bakker derfor fuldt op om Yvos anbefaling, også selvom det betyder nedlæggelse af GGGI's kontor i København, siger udviklingsministeren.

Løkke og GGGI

GGGI kom for alvor ind i danskernes bevidsthed, det kom frem, at organisationens bestyrelsesformand, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, flere gange havde fløjet på første klasse på organisationens regning.

Det medførte et stort indenrigspolitisk pres på Lars Løkke Rasmussen, som i efteråret holdt et maratonpressemøde om sit overforbrug som GGGI-formand og ligeledes fremlagde kvitteringer fra sine rejser.

- Jeg har rejst for dyrt, jeg skulle personligt selv have sat en stopper for 1. klasse allerede efter første rejse og ikke efter ni rejser. Det fortryder jeg, og det beklager jeg, sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet i København.

Lukningen vedtages i juni

SR-regeringen ønsker at fortsætte den danske millionstøtte til GGGI, men udviklingsminister Mogens Jensen understreger, at en fortsat støtte afhænger af, at oprydningen i GGGI fortsætter.

- Det er helt afgørende for mig, at organisationen fremadrettet fokuserer indsatsen i de udviklingslande, det hele handler om og som i den grad har brug for grøn omstilling, siger Mogens Jensen.

- Selvom kontoret i København lukker, kan danske virksomheder fortsat bidrage væsentligt til den globale grønne omstilling, og gennem vores plads i bestyrelsen vil vi også fremadrettet kunne påvirke GGGI's arbejde, siger han.

Beslutningen om at lukke GGGI-kontoret i København og en række andre byer ventes vedtaget på organisationens næste bestyrelsesmøde i juni.

Facebook
Twitter