Glæde i DR over ny tv-kanal

Der er stor glæde i DR over den ny tv-kanal, som det ny medieforlig åbner op for. - Nu kan vi give et alternativ til de udenlandske, kommercielle børneprogrammer, siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Kenneth Plummer er glad for den ny tv-kanal. Nu kan vi give et alternativ til de udenlandske, kommercielle børneprogrammer, siger han. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

I DR er der glæde over den nye tv-kanal, som DR får med medieaftalen 2007-2010. Kanalen skal bruges til programmer for børn og unge og til historieprogrammer.Kanalen var et stort ønske fra DR op til medieforhandlingerne. Generaldirektør Kenneth Plummer har kæmpet for den nye kanal siden sin tiltræden i juli i fjor og er glad for resultatet.Brug for et alternativ- Der er behov for et alternativ til de meget udenlandske og meget kommercielle tilbud til vore børn, siger Kenneth Plummer til DR Nyheder Online.- Visionen er at lave en kanal, der fastholder de stolte traditioner indenfor dansk børnefjernsyn. Vi vil hente det gamle guld frem, men også sende nyt. Herunder indkøbte produktioner, fortsætter Kenneth Plummer.Det gamle guld- På historieområdet vil vi også bruge guldet i kælderen, bearbejde det redaktionelt og fortælle danskernes egen historie, eller international historie set fra et dansk perspektiv, siger DRs generaldirektør.Start næste sommerI DR's eget medie-udspil blev sommeren 2007 sat som mulig start for den nye kanal, og det er stadig målet, hvis de tekniske forudsætninger er til stede, siger redaktør Birgitte Fredsby fra DR's chefredaktion.DR's nye tv-kanal skal være en digital kanal og sendes via Danmarks kommende jordbaserede digitaliserede sendenet. Men indtil sendenettet er klar, kan kanalen "tyvstarte" via satellit eller kabel-tv, fremgår det af den nye medieaftale.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e3f4f6187a20a446ce516

Facebook
Twitter