Godt nyt til forlystelsesparker i regeringens vækstpakke

Regeringen vil lempe forlystelsesparkers elafgift, og det får stor betydning, lyder det fra direktør i Fårup Sommerland.

Lempelsen af elafgiften vil give Fårup Sommerland 880.000 kroner mere til investeringer, lyder det fra sommerlandets direktør Søren Kragelund, der også er formand for Foreningen af Danske Forlystelsesparker. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Landets forlystelsesparker kan fra 2017 se frem til at skulle betale mindre for el.

Det fremgår nemlig af regeringens vækstpakke, at elafgiften for forlystelsesparkerne skal lempes med cirka 88 øre per kilowatt-time.

Og lempelsen giver blandet en stor besparelse i Fårup Sommerland, fortæller direktøren i forlystelsesparken.

- Det er 880.000 kroner, vi lige pludselig vil kunne spare i afgifter, og det er jo temmelig mange penge for os, forklarer direktør Søren Kragelund, der også er formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

- Det gør jo, at vi vil være væsentligt bedre rustet til at investere i fremtiden. Så det er en rigtig god håndsrækning, vi har fået.

Normalt kan momsregistrerede virksomheder få godtgjort det meste af afgiften på den el, de bruger på deres maskiner.

De liberale erhverv, som advokater, arkitekter og lignende, har ikke samme mulighed. Forlystelsesparkerne hører under denne kategori, men det er uhensigtsmæssigt, mener regeringen.

Hos Dansk Industri glæder direktør Tine Roed sig ligeledes over initiativet og siger, at der nu bliver ligestilling.

- De driver jo rigtig mange forlystelser og bruger rigtig meget el, og derfor er det også rimeligt, at de nu kan få refunderet el-afgiften, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk