Grænsekontrol indføres selv om halvt så mange asylansøgere kommer

I december har 2.700 flygtninge søgt asyl i Danmark, og det er næsten en halvering i forhold til november.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger, at flere end 91.000 flygtninge og migranter er kommet over den dansk-tyske grænse siden september. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indført grænsekontrol i ti dage på grænsen mellem Danmark og Tyskland, selv om antallet af asylansøgere er kraftigt faldende.

Statsministeren fremlagde selv de nye asyltal på dagens pressemøde, og de viser en halvering fra november til december i år:

- Samlet set har Danmark fået omkring 21.000 asylansøgere i 2015. På det seneste er antallet af asylansøgere i Danmark faldet. I november modtog vi omkring 5100 asylansøgere. I december var tallet faldet til omkring 2.700. Det svarer til lidt under 90 ansøgere om dagen. Hen over jul og nytår er tallet yderligere faldet til 55 om dagen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Særligt i de sidste fire måneder af 2015 er tusindvis af flygtninge og migranter ifølge Lars Løkke rejst ind i Danmark:

- Siden starten af september er mere end 91.000 migranter og flygtninge kommet over den dansk-tyske grænse. Af dem har mere end 13.000 søgt asyl i Danmark, mens resten formentlig er søgt videre til Sverige, Norge og Finland, siger statsministeren.

Den midlertidig grænsekontrol er ifølge statsministeren en konsekvens af, at de fleste flygtninges destinationslande i Skandinavien har skærpet deres grænsekontrol.

/ritzau/

Facebook
Twitter