Greens: Markant rødt flertal

De Radikale og Enhedslisten æder sig ind på SF i ny Greens-måling. Målingen viser dog et markant flertal til rød blok.

(Foto: © Jonas Vandall Ørtvig, Scanpix)

Vælgerne giver Folketingets røde blok et markant flertal i ny Greens-måling.

Men Enhedlisten og De Radikale æder sig ind på SF, skriver dagbladet Børsen.

Nærmer sig valgresultat

SF's tilslutning til et pointsystem for familiesammenføringer kan tydeligt aflæses i den nye meningsmåling fra Greens Analyseinstitut. Her sendes partiet ned på 14,1 pct. fra 18,2 pct. i september og nærmer sig nu valgresultatet fra 2007 på 13,0 pct.

Målingen viser dog et markant flertal til rød blok, da både Socialdemokraterne, De Radikale og Enhedslisten går frem.

Det bliver i familien

Hos SF erkender gruppeformand Ole Sohn, at udlændingepolitikken er skyld i tilbagegangen.

- Der er ingen tvivl om, at debatten om udlændingesagen gør, at vi har udlånt nogle stemmer til Enhedslisten, og det er jo fint, så længe det bliver i familien. Jeg har virkelig svært ved at være pessimist, når alle partier i oppositionen går frem i forhold til valgresultatet. Men det er klart, at ethvert parti vil gerne have det bedst mulige resultat, så vi er selvfølgelig ikke tilfredse, siger Ole Sohn.

Klart flertal

De Radikale står til 6 pct. af stemmerne og Enhedslisten til 4,1 pct. Og da også Socialdemokraterne går frem til 28,8 pct. er der klart flertal til rød blok.

Målingen er foretaget af Greens Analyseinstitut fra 29.11-1.12 blandt 1005 personer. Begge regeringspartier ligger langt under deres valgresultat med en tilslutning på 6,4 pct. til De Konservative og 20 pct. til Venstre. Dansk Folkeparti holder stort set valgresultatet med 13 pct.