Nyheden om, at regeringen vil placere et udrejsecenter tæt på Bagenkop på Langeland møder modstand fra både støttepartier og de blå partier i Folketinget.
På det nye udrejsecenter skal 130 kriminelle, udviste personer og personer på tålt ophold bo på et tidligere asylcenter med havnet Holmegaard. Personerne kan frit komme og gå, som de har lyst, men skal dog overholde den såkaldte meldepligt, hvor de 'melder sig' på centret med et par dages mellemrum.
Men regeringens valg af placering er forkert, mener de andre partier i Folketinget. Læs her de mange alternative bud på udrejsecenterplaceringer.
Radikale Venstre: Del personerne op på flere centre
De Radikale er glade for, at regeringen med det nye udrejsecenter opdeler personer, der er afviste asylansøgere fra udvisningsdømte og personer på tålt ophold.
Men det er en dårlig idé, at man opretter et udrejsecenter, hvor så mange personer skal bo, mener De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard. I stedet skulle man oprette flere mindre centre og sprede beboerne ud i landet, foreslår partiet.
- Når der er 20 km til nærmeste by med over 1.000 indbyggere, så bliver den her persongruppe meget fremtrædende, siger han.
- Hvis man gav mulighed for at dele dem op i to-tre mindre centre på tværs af landet, så var det en opgave, der var mere håndterbar, siger han.
Hvor de to-tre centre så konkret skal ligge, det er partiet klar til at diskutere.
Det er samtidig en god idé, mener Kristian Hegaard, hvis meldepligten i stedet for at være på ét center bliver på en lokal politistation, og at personer, der frivilligt har samtykket til det, så frivilligt vil kunne få fodlænke på og bo, hvor man vil i landet.
- Så hvis vi breder det ud over hele landet, vil det være en nemmere politimæssig opgave, siger Kristian Hegaard.
Enhedslisten: Nemmere at sige nej til en placering end ja
I Enhedslisten er man enig med De Radikale, når det gælder muligheden for at give kriminelle udlændinge fodlænke på, siger partiets retsordfører, Rosa Lund.
- Med en fodlænke på kan de være hjemme indtil lige op til afrejsen, og så kan de, i stedet for på et center, melde sig på den lokale politistation for at overholde meldepligten, siger hun.
På spørgsmålet om placeringen af et udrejsecenter, er Langeland ikke nødvendigvis den rigtige placering, men langt bedre end den tidligere regerings forslag om Lindholm i Stege Bugt og Dansk Folkepartis om Grønland, siger Rosa Lund.
- Uanset hvor du placerer et udrejsecenter, vil der være risici forbundet med det. Det er meget nemt at pege på, hvor det ikke skal være, og meget sværere at pege på, hvor det skal være, siger hun.
Enhedslisten ønsker at skabe meget bedre og mere trygge forhold på udrejsecentrene for de personer, der skal bo der, så forholdene ikke er med til at forværre beboernes mentale og fysiske tilstand, lyder det fra Rosa Lund.
SF: Ville gerne have set andre muligheder
Heller ikke regeringens støtteparti, SF, er tilfreds med med regeringens beslutning om Langeland, siger udlændingeordfører Carl Valentin.
- Jeg synes ikke, det er en god placering. Det virker ikke oplagt, siger han og henviser til SF-borgmesteren på Langeland.
- Vores borgmester (Tonni Hansen, red.) er ikke begejstret. Det vil nok være sådan uanset hvor i landet. Men jeg kan godt forstå ham. Langeland lever i høj grad af turisme og har i fovejen problemer at slås med, siger han.
SF er ærgerlige over, at regeringen har taget beslutningen om placering af udrejsecenteret alene - og de vil gerne 'presse på' over for regeringen.
- Vi ville gerne have indgået i dialog, men de har valgt ikke at inddrage os. Regeringen kan gøre, som den vil her. Den har købt ejendommen.
Hvilken by eller landsdel et udrejsecenter alternativt skulle ligge i, har partiet dog ikke et bud på.
- Problemet er, at vi ikke har kigget på boligmarkedet og set, hvor man praktisk kan få det til at fungere. Regeringen burde lægge forslag frem til forskellige muligheder, de nok har fået ministeriet til at udarbejde, så vi kan tage stilling til det, siger han.
Dansk Folkeparti: Lav udrejsecenter i Grønland
Det er en 'våd klud i ansigtet' på Langelands borgere at oprette et udrejsecenter på øen, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.
- Det, at de lige pludselig får at vide, at de her dømte kriminelle skal bo her, det er da en helt våd klud i ansigtet på folk, der nu må se frem til mere kriminalitet i området, siger han.
Det ville have været langt bedre at placere centret på øen Lindholm, som Dansk Folkeparti sammen med den tidligere regering var enige om, mener han. For den er øde, og beboerne ville skulle tage en færge frem og tilbage til, hvis de ville forlade den.
- Det handler jo om, hvordan du skaber nogle trælse vilkår for de her udlændinge, der burde rejse ud af vores land, samtidig med, at du generer færrest muligt danskere. Det er øvelsen, siger han.
- Men i stedet placerer man det et sted, hvor der bor mange danskere, og der er mange turister, og det vil genere flere i det daglige.
Dansk Folkeparti stillede for nylig et beslutningsforslag om muligheden for at placere et udrejsecenter i Grønland, som blev stemt ned - blandt andet af regeringen.
Men det er Kristian Thulesen Dahl ikke tilfreds med.
- Det havde været bedre, hvis man havde fulgt vores opfordring om at undersøge muligheden for et samarbejde med grønlænderne og Grønnedal (nedlagt flådestation i det sydvestlige Grønland, red.), hvor der er endnu mere øde for de her udlændinge.
- Det vil regeringen ikke diskutere, siger han.
Netop Grønnedal ville være en god placering, fordi der er 'fred og ro' og 'gode muligheder for refleksion, fordybelse og eftertanke i afstressende omgivelser, og det kan bane vejen for medvirken til en vellykket rejse tilbage til hjemlandet,' skrev Dansk Folkeparti i beslutningsforslaget.
Venstre: Læg det på den øde ø Lindholm
Det er 'synd' for Langelands beboere, at regeringen vil placere et udrejsecenter dér, mener Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Mads Fuglede.
- Ved at sætte dem på det sydlige Langeland, så flytter man bare problemerne fra Kærshovedgård til Langeland. Det, regeringen er kommet med, er kun en halv løsning, siger han om beslutningen.
Mads Fuglede mener, at de samme problemer med kriminalitet og utryghed fra Kærshovedgård vil følge med til Langeland. Og de problemer ville man ikke have, hvis man i stedet lagde udrejsecentret på den lille ø Lindholm i Stege Bugt - som er det, Venstre har villet, siden de var i regering i 2018.
Beboere på udrejsecenter har en meldepligt, hvor de med et par dages mellemrum skal møde op på centret og 'melde sig', så man på den måde holder øje med dem.
- Det er rigtig smart at have dem på en ø, så der kun er én dør, de går ud og ind ad. Så er der ikke nogen mulighed for at snyde med meldepligten. Den dør er så færgen, siger Mads Fuglede.
Regeringens argument om, at prisen for et udrejsecenter på Langeland kun koster det halve af prisen på Lindholm, giver Mads Fuglede ikke meget for.
- Det, der gjorde Lindholm til en dyr løsning, var, at vi ville afsætte penge til langt flere betjente, fordi vi ikke ønskede, at nærområdet var plaget af den kriminalitet, der følger med denne her gruppe, siger han.
Det Konservative Folkeparti
Lige som Venstre mener De Konservative fortsat, at øen Lindholm er det bedste sted at placere et udrejsecenter. En placering på Langeland er dårlig af flere årsager, siger De Konservatives udlændingeordfører, Marcus Knuth.
- De har sagt i to år, at de vil komme med et bedre forslag end vores. Deres forslag er ikke bedre end vores. På Langeland i nærheden af en by - det er bare at flytte problemer fra Kærshovedgård til Langeland. Det er helt uacceptabelt, siger han.
- Det risikerer at ramme turistindusti og boligpriser på Langeland. Det var ikke sket på en øde ø, som vi foreslog, siger han.
Marcus Knuth tror ikke, at det i sidste ende vil være en billigere løsning at placere centret på Langeland frem for på Lindholm, fordi der skal bruges penge på at gøre lokale folk trygge.
- Det kommer til at skabe utryghed, uagtet hvor i landet man lægger det. Vi så bare gerne, man lagde det så fjernt fra den danske befolkning som muligt, siger han.
Liberal Alliance: Debat om placeringen mangler
Liberal Alliance mener, det er en god idé at opdele personerne på forskellige centre, sådan at eksempelvis kriminelle udlændinge ikke skal bo med asylansøgere, som det ellers er i dag på Kærshovedgård, forklarer Liberal Alliances udlændingeordfører, Henrik Dahl.
Men der mangler en generel debat om, hvor et udrejsecenter for kriminelle udlændinge og personer på tålt ophold skal ligge, siger han.
- Vi har brug for en gennemarbejdet beslutning. Hastværk er lastværk, siger Henrik Dahl.
Regeringens beslutning om udrejsecentrets beliggenhed er administrativ, og de behøver derfor ikke et flertal i Folketinget.
Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra Alternativet og Nye Borgerlige inden deadline på denne artikel.