Grønlandsk MF’er: Løkkes flagdag er symbolpolitik

Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit mener, at statsministeren i stedet burde koncentrere sig vigtigere udfordringer.

Det grønlandske flag kan måske komme til at veje mere i Danmark, da statsministeren overvejer at markere den grønlandske nationaldag. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Det har været det store samtaleemne i kantinen på Christiansborg og på de politiske redaktioner rundt omkring- hvorfor skulle alle statslige institutioner tælle deres flagstænger?

Tidligere i dag blev det meddelt, at Lars Løkke Rasmussen overvejer at markere den grønlandske og færøske nationaldag.

Men der er mange andre steder, man kunne tage fat i først. Det mener medlem af Folketinget for det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit, Aaja Chemnitz Larsen.

- Som udgangspunkt er det en fin idé, men det er måske mest symbolsk. Jeg så gerne, at statsministeren også kiggede på nogle af de andre ting, der er vigtige for os, der kommer fra Grønland.

Aaja Chemnitz Larsen nævner blandt andet Thule-basen, uran-aftalen og studier i Eskimologi, der har lukket for alt optag på grund af besparelser.

- Der er behov for at gå fra symbolpolitik til realpolitik, og det synes jeg, statsministeren bør være opmærksom på. Jeg har ikke set så mange andre initiativer, så det er pudsigt, det er det første, han lægger vægt på.

- Jeg så gerne en bedre prioritering og mere dialog om, hvad Grønland egentlig ønsker.

Hun tror dog, at det ville have en betydning for mange grønlændere.

Hos Det Grønlandske Hus hilser direktør Leise Johnsen idéen velkommen.

- Det er en god nyhed. Vi arbejder for at udbrede Grønland i Danmark og de forhold, der er, så det er en god anledning til at vise flaget, siger hun.

Sagen om optællingen af flag vakte stor opsigt, fordi den var omgærdet af meget hemmelighedskræmmeri. Ikke engang på Christiansborg vidste man, hvad optællings formål var, og Finansministeriet nægtede at fortælle om optællingen, da Berlingske tog kontakt.

Jeg er KÆMPE tilhænger af Rigsfællesskabet. Elsker Grønland, Færøerne og Danmark - og synes, at vi skal værdsætte vores...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 21. januar 2016