Grønt lys fra udvalg: Biografen Palads fredes ikke

Udvalg i Københavns kommune vil ikke frelse biografen Palads fra et byggeprojekt, der vil rive bygningen ned.

Palads-biografen i København skal rives ned, hvis et byggekonsortium får lov til at bygge over banegraven og på biograf-grunden. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har givet det konsortium, der vil bygge omkring Vesterport Station, grønt lys til at arbejde videre på projektet.

Projektet betyder blandt andet, at biografen Palads skal rives ned, og sagen kom på udvalgets dagsorden, for at finde ud af, om politikerne ville frede bygningen. Det ville de ikke, et enigt udvalg besluttede at lade konsortiet arbejde videre.

Det oplyser teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL).

- Det første oplæg, som vi nu har taget stilling til, er et interessant projekt, siger Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester.

Flere bygninger skal rives ned

- Nu har vi givet bygherre mulighed for at arbejde videre med projektet og samtidig indikeret, hvad man skal være opmærksom på i det fremadrettede arbejde.

Projektet involverer, at der opføres højhuse over dele af banegraven, hvor der kører tog til og fra Vesterport Station. Derfor skal flere bygninger i området lade livet ifølge bygherrerne.

Ifølge Morten Kabell kan området ikke blive plastret til med massive og arkitektonisk uinteressante højhuse, og muligheden for at bygge flere boliger skal undersøges.

I projektet deltager blandt andre DSB, Nordisk Film Biografer, som driver biografen Palads, DSB, Cowi og Lett Advokater.

/ritzau/