Gruppeformand glæder sig over Jon Stephensens 'refleksioner' over opførsel

Ifølge DR's politiske analytiker Jens Ringberg er Moderaternes håb, at undskyldningen vil få stormen til at stilne af.

Jon Stephensen giver nu en uforbeholden undskyldning. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

Fra Indonesien, hvor Udenrigspolitisk Nævn lige nu er på udvalgsrejse, sender Moderaternes folketingsmedlem og kulturordfører Jon Stephensen nu en uforbeholden undskyldning til tidligere medarbejdere og ansatte fra hans tid som teaterdirektør på Østre Gasværk og siden Aveny-T.

- Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning til de skuespillere og ansatte, som har oplevet dette. Det har aldrig været min mening, skriver han på Facebook.

Tirsdag bragte TV 2 en længere historie efter at have talt med 30 tidligere kollegaer fra teaterbranchen, der retter en række anklager mod ham. Kilderne fortæller blandt andet, at Jon Stephensen ikke har ville acceptere unge kvinders nej til at være nøgne og både har overfuset og truet sine ansatte.

Jon Stephensen forsøgte tirsdag at komme TV 2-historien i forkøbet på Facebook. Her skrev han:

- Jeg kan ikke genkende det billede, der tegnes af mig.

Nu lyder der andre toner.

- Selv om jeg ikke er enig i alt fremlagte, må jeg erkende, at mennesker omkring mig har haft nogle dårlige oplevelser med mig som kollega og teaterchef. Det gør meget indtryk på mig, skriver han.

Gruppeformand glæder sig

Jon Stephensen fik et af Moderaternes 16 mandater, da partiet den 1. november stormede ind i Folketinget som det tredjestørste parti.

Siden fik Lars Løkke Rasmussen også partiet ind i regeringen, men sagen om Jon Stephensen har sendt det unge parti ud i et stormvejr.

Partiets gruppeformand, Henrik Frandsen, glæder sig over, at Jon Stephensen nu reflekterer over sin egen opførsel som en del af teaterbranchen. Frandsen har dog ikke selv noget at udsætte på Jon Stephensen.

- Jeg noterer mig, at Jon Stephensen selv har sagt, at det seneste døgns tilkendegivelser fra tidligere medarbejdere har givet anledning til refleksion hos ham. Det er jeg glad for, udtaler han i en skriftelig kommentar til Ritzau.

Anklager for at forfalske underskrift

De seneste uger har Børsen kunne afsløre flere belastende historier om Moderaternes folketingsmedlem og spidskandidat Jon Stephensen.

Jon Stephensen blev i maj sidste år fyret som direktør for Aveny-T. Han har selv hævdet, det var en politisk fyring, der bundede i, at han skrev en kronik om kulturpolitik sammen med Lars Løkke Rasmussen.

Børsen har afdækket, at det set fra bestyrelsens side i stedet handlede om en række anklager, der spænder fra forfalskning af en underskrift til uhensigtsmæssig ledelse.

Jon Stephensen selv har afvist, at han skulle have forfalsket en underskrift på et dokument fra 2017. Dokumentet handler om en udskiftning i teatrets bestyrelse.

Mandag kunne Børsen så offentliggøre en lydfil fra en whistleblower, der har optaget lyden af det, der angiveligt skulle være Jon Stephensen, der forfalsker en underskrift og underskriver i Jakob Høyers navn. Høyer skulle skrive under som medlem af bestyrelsen.

Jon Stephensen har anlagt en injuriesag på grund af anklagen om en forfalsket underskrift.

I januar blev Jon Stephensen så bortvist fra jobbet, hvilket vil sige, at hans løn stoppede. Det hang ifølge bestyrelsesformand Henning Dyremose sammen med, at Jon Stephensen har brugt teatrets penge til private formål.

Ifølge Børsen drejer det sig om lejeudgifter til en Airbnb-bolig, som Jon Stephensen boede i, mens hans egen bolig blev renoveret.