Gry Möger skifter til Socialdemokraterne

Den tidligere formand for SF's ungdom Gry Möger Poulsen skifter til Socialdemokraterne, oplyser hun på Facebook.

Flugten af prominente SF'ere fortsætter.

Tidligere formand for SF's ungdom Gry Möger Poulsen skifter til Socialdemokraterne, oplyser hun på Facebook.

- Jeg har i dag meldt mig ud af SF og ind hos Socialdemokraterne. Det er en stor beslutning, men den helt rigtige beslutning, skriver hun på Facebook.

"Her hører jeg ideologisk hjemme"

Den 24-årige Gry Möger Poulsen har været landsformand for SF Ungdom og er tidligere formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Men hun kan ikke længere se sig selv i det parti, hun er vokset op med:

- Jeg har grundlæggende overvejet mit politiske ståsted, og Socialdemokraterne er det parti, jeg ville stemme på, hvis der var valg i morgen. Det er her, jeg politisk og ideologisk hører hjemme, skriver hun på Facebook.

Gry Möger Poulsens skifte kommer efter, at flere andre fremtrædende SF'ere også har valgt at forlade partiet til fordel for Socialdemokraterne.

Jesper Petersen den mest markante

Mest opsigtsvækkende valgte SF's politiske ordfører Jesper Petersen også at skifte sin indflydelsesrige post i SF ud med en plads hos Socialdemokraterne.

De mange partiskifter er sket med henvisning til den politiske linje, som SF's nye formand Annette Vilhelmsen har lagt, og det er også den melding, som Gry Möger Poulsen giver:

- Jeg tror på et samfund, hvor rettigheder og pligter går hånd i hånd mod målet om frie og myndige mennesker. Det at have forventninger til folk er at tro på dem. Her går Socialdemokraterne forrest.

- Det afspejler sig både i uddannelses-, beskæftigelses-, integrations- og socialpolitikken. Så det er med stor respekt og ydmyghed, at jeg i dag har meldt mig ind i det socialdemokratiske værdi- og arbejdsfællesskab, skriver Gry Möger Poulsen.

/ritzau/