Gymnasielærerne ryster på hovedet: Hvad går reformen egentlig ud på?

En ny aftale om en gymnasiereform er netop landet, men gymnasielærerne er ikke helt sikre på, hvad aftalen egentlig går ud på.

Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen, er bestemt ikke imponeret over gymnasiereformen. Foto: DR

Efter lang tids forhandlinger har et bredt flertal netop landet en aftale om en ny gymnasiereform.

Der er dog stor uenighed blandt aftalepartierne om, hvad der egentlig giver adgang til en gymnasial uddannelse.

Og derfor er formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, faktisk ikke helt sikker på, hvad aftalen går ud på.

- Sjældent har jeg hørt nogle snakke om en aftale så længe og så være så uafklarede, da de var færdige. Der er meget forskellige vurderinger af, hvad det egentlig er, de har vedtaget, siger hun til DR Nyheder.

- Jeg har været gymnasielærer i 30 år og kender gymnasiet ret godt. Den her aftale er efter min mening noget sjusk. Jeg er ikke helt sikker på, at politikerne selv ved, hvad de har besluttet.

Må ikke lukke døre

Én ting er dog ikke åben for fortolkning - og det er, at reformen strammer adgangskravet til gymnasiet. Og det bryder Annette Nordstrøm Hansen sig grundlæggende ikke om.

- Jeg synes, at man skal være fagligt dygtig for at få en gymnasial uddannelse, men man skal ikke lukke døre for unge, som gerne vil have en ungdomsuddannelse. Vi har en gruppe af unge, som ingen ungdomsuddannelse får i dag, og jeg ser gerne, at de kommer ind på gymnasierne. Tænk hvis gymnasiereformen ikke havde handlet om, hvordan vi udelukker unge mennesker fra at tage en ungdomsuddannelse, siger hun.

Der er en form for redningsplanke i aftalen for de elever, som ikke opnår at få 02 til deres afgangeksamen. De kan alligevel få adgang til gymnasiet, hvis de de får 5 i deres uddannelsesparathedsvurdering. Er det ikke et godt kompromis?

- I dag har vi ganske mange unge, der har karakteren 4 eller 4,5, og de klarer sig udmærket. De får en rigtig uddannelse og et godt job - det er rigtig ærgerligt, at vi afskærer dem fra at få den ungdomsuddannelse, de gerne vil have, siger Annette Nordstrøm Hansen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk