Haarder klar til lovændring for at få huskesms

Hvis ikke Datatilsynet accepterer, at landets sygehuse må sende sms'er til patienter for at minde dem om deres aftaler, så må loven laves om. Det siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

(© Colourbox)

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er helt enig med de kommunale it-chefer og regions politikere der kalder det vanvid, at hospitaler ikke må sende patienter en sms for at huske dem på deres aftaler.

Og han er parat til at ændre loven, for at gøre huskesms'erne lovlige.

Hvert år udebliver tusindvis af patienter fra deres aftaler. Det betyder tomme operationsstuer, mindre effektivitet og mere ventetid for andre patienter. Samtidig skønnes det, at der vil være 50 millioner at spare om året, hvis alle patienter mødte op som aftalt.

- Skoler bruger sms'er til børn og forældre,

uddannelsesinstitutioner
bruger dem over for unge der ikke møder op, de er jo en gave fra himlen til
sundhedsvæsnet
. Min tandlæge sender sms, når jeg skal til tandlæge. Hvorfor i alverden må hospitaler ikke gøre det, når folk skal til kostbare operationer? spørger Bertel Haarder.

I øjeblikket benytter kun en enkelt af landets

regioner
sig af huskesms'er. Mens de øvrige venter på et svar fra
Datatilsynet
, som umiddelbart mener, at sms'erne er ulovlige, hvis de indeholder personfølsomme oplysninger.

Tilsynet mener, at en information om, hvilken afdeling på et sygehus patienten skal måde op på er en personfølsom oplysning.

Men

Datatilsynet
og Datarådet er ikke færdige med at vurderer huskesms'erne.

- Ministeriet har sagt utvetydigt, at

Datatilsynet
og til Datarådet at nu vil vi altså have en afgørelse og jeg vil tilføje, at hvis den ikke falder ud på den rigtige måde, så vil jeg fremsætte forslag til lovændring, for så er der noget i vejen med den lov, fastslår Bertel Haarder.

Han mener i øvrigt, at en besparelse på 50 millioner ved at bruge huskesms'er er lavt sat.

Facebook
Twitter