Hårdtslående Venstre-mand tilbage i Folketinget: Det er en stor overraskelse

Venstres Jakob Engel-Schmidt har endnu ikke afgjort, om han skal sige sit job som uddannelsesdirektør op.

Jakob Engel-Schmidt fik ny arbejdsplads på Niels Brock onsdag den 2. september 2015. Nu er han på vej retur i Folketinget. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Venstres Jakob Engel-Schmidt kender vejen fra hjemmet i Lyngby til Christiansborg. For anden gang i sit politiske liv er han på vej ind i Folketinget på et afbud.

Første gang i 2013 da Gitte Lillelund Bech trak sig fra politik. Og nu igen, eftersom statsminister Lars Løkke Rasmussen kort før klokken 13 gav ham besked om den kommende ministerrokade.

En ministerrokade, der sender Ulla Tørnæs hjem fra EU-parlamentet og dermed folketingsmedlemmet Morten Løkkegaard den anden vej. Det betyder, at Jakob Engel-Schmidt igen er medlem af Folketinget til hans egen store overraskelse.

- Lars Løkke ringede kort før offentliggørelsen. Det havde jeg ikke regnet med, må jeg indrømme. Tilværelsen er fuld af overraskelser. Det her er en af de større.

Jakob Engel-Schmidt er ikke spor i tvivl om, at han skal sige ja til tilbuddet om at indtræde i Folketingsgruppen igen.

- Når landets statsminister ringer og siger, at man er inviteret med på holdet, og han gerne ser, man er med på holdet, så siger man ikke nej.

I dag er Jakob Engel-Schmidt direktør for erhvervsuddannelserne på Niels Brock. Han har endnu ikke taget stilling til, om han vil beholde jobbet sideløbende med posten som folketingsmedlem.

- De otte måneder har på alle måder været gode for mig. Jeg tror, jeg bliver en mere velovervejet og en bedre politiker, når jeg kommer tilbage.

Da han sidst var medlem af Folketinget mellem 2013 og folketingsvalget i 2015, blev han blandt andet kendt for at gå hårdt til daværende socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsen, da det kom frem, hun havde stillet huset Zornig en million kroner i udsigt.

Ligeledes trodsede han partilinjen, da han foreslog at sænke grundskylden for boligejerne.

Facebook
Twitter