Handicappet politiker: Jeg blev overfuset for at bruge elevator på Christiansborg

Kristian Hegaard (R) har fået en undskyldning fra en ansat på Christiansborg, der gav ham "et møgfald" for at bruge elevator.

Kristian Hegaard i Folketingssalen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Medlem af Folketinget Kristian Hegaard (R), der er kørestolsbruger, fortæller, at han her til formiddag blev "overfuset" af en ansat fra et andet parti for at optage en elevatorer på Christiansborg.

Det skriver han på det sociale medie Twitter. Til Ritzau fortæller han om episoden:

- En person kom målrettet ind på mit kontor her til formiddag og sagde, at jeg spildte meget af vedkommendes tid ved at bruge elevatoren. Og at jeg skulle vide, at han ikke synes, det var i orden.

- Og at det var en holdning, flere andre delte, siger Kristian Hegaard.

Der er tale om en elevator, der kan bruges mellem to afdelinger af Christiansborg, hvor der også er en kort trappe. Og når elevatoren bliver brugt, kan trappen ikke anvendes på samme tid.

DR Nyheder har været i kontakt med den person, som Kristian Hegaard omtaler.

Han siger, at han er ked af, at den radikale politiker har opfattet deres samtale som et møgfald. Det var ikke hans intention, siger han. Han har sendt en mail til Kristian Hegaard og undskyldt for episoden.

Kristian Hegaard har lagt dette billede fra elevatoren op på Facebook.

Fuldstændigt uacceptabelt

Der er blevet lagt et større arbejde i netop at gøre Christiansborg - og ikke mindst Folketingssalen - handicapvenlig for at sikre, at folkestyret er tilgængeligt for alle.

Og dagens episode gavner ikke det arbejde, mener Kristian Hegaard.

- Jeg synes, at det er fuldstændigt uacceptabelt at give mig et møgfald. Og jeg blev meget rystet.

- For jeg synes, at alle herinde normalt er ganske venlige og kan godt se, at de langsomme og ustabile elevatorer er meget irriterende for os alle sammen.

- Vi er kommet langt, når det kommer til at gøre Christiansborg for alle. Men jeg føler, at vi tog et lille skridt tilbage i dag. Jeg håber selvfølgelig, at det kun er kortvarigt, siger politikeren.

Første kørestolsbruger på Folketingets talerstol

Den radikale politiker siger, at han har sendt sagen videre til Radikale Venstres sekretariatschef, der vil tage hånd om den herfra.

Kristian Hegaard sidder i kørestol på grund af en sjælden knoglesygdom.

I starten af november blev han den første kørestolsbruger, der talte fra Folketingets talerstol.

- At komme herop er et lille rul for mig, men jeg håber, at det er et stort rul for, at endnu flere kan få de muligheder, jeg har fået.

- At endnu flere kan opnå deres drømme og skabe håb, sagde han.

Sarah Glerup (EL) var den første kørestolsbruger i Folketinget, da hun var stedfortræder i tre uger i 2016. Dengang var det ikke muligt for en kørestolsbruger at komme op på talerstolen.

FacebookTwitter