Handlede kvinder må blive 100 dage

Regeringen forlænger den midlertidige opholdstilladelse for ofre for kvindehandel til 100 dage efter internt pres og pres fra oppositionen. Socialdemokraterne glæder sig.

Ofre for kvindehandel til prostitution får nu lov at blive 100 dage i landet, så de kan nå at arrangere en hjemrejse.

Ofre for kvindehandel til prostitution får nu udviddet deres midlertidige opholdstilladelse fra 30 til 100 dage, når de bliver grebet i at være illegalt i Danmark.

Det har regeringen besluttet efter massivt pres fra oppositionen og internt i V og K.

Tid til at planlægge hjemrejse

Integrationsminister Rikke Hvilshøj siger, at formålet er at sikre bedre tid til, at kvinderne kan få tilrettelagt deres hjemrejse og sikre, at der er noget at komme hjem til.

- Så det er ikke 100 dage for at kunne blive i Danmark 100 dage længere. Det er 100 dage for at kunne tilrettelægge tilbagesendelse på en god og ordentlig måde, siger integrationsministeren til Politiken.

Beslutningsforslag næste uge

Udmeldingen vækker glæde hos Socialdemokraterne, der har arbejdet på udvidelsen og også har været med til at stille et beslutningsforslag om emnet, som skal behandles i næste uge.

- Det er klart, at regeringen har været presset både fra oppositionen med vores beslutningsforslag, men der har også været pres internt i regeringspartierne. Derfor var der jo en sandsynlighed for, at regeringen kunne komme i mindretal på vores beslutningsforslag, og den situation har de nok villet undgå, siger Kirsten Brosbøl, socialdemokratisk ligestillingsordfører.

Socialminister Eva Kjer Hansen præsenterer i dag en plan mod handel med mennesker. Den vil koste 70 millioner kroner frem til 2010 og er et led i satspuljeforliget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk