Hastestramninger: DF og S bakker op

Støjberg og regeringen kan regne med DF og S på fredag, når stramninger i forbindelse med familiesammenføring skal hastebehandles.

Socialdemokraterne ser integrationsministerens udlændingestramninger som et redskab til at sikre tidlig sammenføring. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Når Folketinget på fredag skal hastebehandle integrationsminister Inger Støjbergs (V) bud på nye udlændingestramninger, kan hun med sikkerhed regne med støtte fra det største oppositionsparti, Socialdemokraterne, og støttepartiet Dansk Folkepart.

Begge partier er nemlig positivt stemte over for ministerens lovforslag, der blandt andet betyder, at alle børn over seks år, som skal familiesammenføres med mor eller far, fremover skal integrationsvurderes. Forslaget gælder ikke flygtningebørn.

- Vi er positivt indstillet, da integrationskravet er et rimeligt krav, lød det tidligere i dag fra Socialdemokraternes integrationsordfører, Dan Jørgensen, da han stod på talerstolen i forbindelse med førstebehandling af lovforslaget.

- Vi synes, at det er vigtigt, at der er sådanne kriterier, for det er bedre at sikre sig, at børnene kommer tidligt, sagde han fra talerstolen.

For mens Socialdemokraternes bevæggrund for at stemme for ministerens udlændingestramninger bunder i et argument om, at det ikke handler om at holde nogen ude, men om at sikre, at sammenføringen sker så hurtigt som muligt, er bevæggrundene noget anderledes hos Dansk Folkeparti.

- Vi er glade for, at integrationsministeren vil lukke hullet, og hvis reglerne strammes ekstra, så vil det heller ikke være skade til, siger integrationsordfører i Dansk Folkeparti Martin Henriksen til DR Nyheder.

  • Sagen kort:

  • Regeringen ønsker at stramme reglerne for familiesammenføring, og integrationsminister Inger Støjberg (V) har derfor fremsat et lovforslag, som hun ønsker skal vedtages og træde i kraft allerede om tre dage.

  • Lovforslaget indeholder to konkrete forslag:

  • 1) Alle børn (ikke flygtningebørn) over seks år, der skal til Danmark, skal have lavet en vurdering om, hvorvidt de har en chance for at blive integreret i landet - en såkaldt integrationsvurdering.

  • 2) Man ophæver den nuværende lov om, at det ikke kræver en integrationsvurdering, hvis ansøgningen falder senest to år efter, at en forælder er blevet godkendt til at kunne ansøge om familiesammenføring

  • I dag skal følgende tre kriterier ifølge Udlændingestyrelsen opfyldes, før der skal laves en integrationsvurdering:

  • - Ansøgningen om familiesammenføring indgives senere end to år efter, at den forældre, der bor i Danmark, opfylder betingelserne for at søge om familiesammenføring

  • - Barnet er fyldt 8 år på ansøgningstidspunktet

  • - Den ene af barnets forældre fortsat bor i hjemlandet eller i et andet land, hvor også barnet bor

Facebook
Twitter