Helle om Helle: Hun var varm og en rollemodel

Helle Thorning-Schmidt savner Helle Virkner: Hun var en rollemodel for mange socialdemokrater, siger partiformanden. Fik selv hjælp af Helle Virkner.

Skuespiller Helle Virkner blev ønsket tillykke på sin 80 års fødselsdag af S-formand Helle Thorning-Schmidt. S-formanden fik selv hjælp af Helle Virkner, da hun i 1999 kæmpede for at blive valgt til Europa-Parlamentet. (Foto: © Linda Henriksen, Scanpix)

- Hun var et meget varmt og engageret menneske.

Sådan siger Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, om den folkekære skuespiller Helle Virkner, der døde i morges, 83 år gammel.

Helle hjalp Helle

Helle Thorning-Schmidt fik i 1999 hjælp af Helle Virkner til at føre valgkamp, så hun blev indvalgt i Europa-Parlamentet.

- Jeg har altid haft utrolig stor respekt for, at hun førte valgkamp for en totalt ukendt kandidat, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Virkner som rollemodel

Socialdemokraternes partiformand er ikke i tvivl om, at Helle Virkner har betydet meget for mange socialdemokrater:

- Mange af os har opfattet hende som en rollemodel. Hun var gift med (Jens Otto) Krag, men fastholdt samtidig sin egen karriere. Hun var på mange måder en moderne kvinde. Så hun betyder meget for os, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lige ind i hjertekulen

Som skuespiller gik Helle Virkner også lige i hjertekulen på mange danskere, mener hun.:

- Hun har skrevet sig varigt ind i vores kultur. Særligt med store roller, som vi altid vil huske hende for, som Ellen Olsen eller Elisabeth i "Matador". Så hun har betydet noget for rigtig mange danskere.

- Men i det socialdemokratiske univers er hun også noget helt specielt, siger Helle Thorning-Schmidt.