Helle Thorning sætter datter i privatskole

Helle Thorning-Schmidt tager efter sommerferien sin ældste datter ud af folkeskolen og sender hende i stedet i privatskole. Venstres politiske ordfører mener, det virker dobbeltmoralsk.

Beslutningen er truffet, fordi flere af datterens venner skifter til privatskolen Ingrid Jespersen, forklarer Helle Thorning-Schmidt. (Foto: DR © DR)

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole.

Efter sommerferien begynder datteren på Ingrid Jespersens skole i Nordre Frihavnsgade, som også ligger på Østerbro, oplyser DR TV-Avisen.

Helle Thorning-Schmidts to børn går i øjeblikket på den offentlige skole, Strandvejsskolen, nær deres hjem, men den ældste datter har den seneste tid oplevet, at flere af hendes klassekammerater har forladt klassen, og det er hun ked af, forklarer partiformanden.

Eftertragtet privatskole

Derfor har familien valgt, at hun skal tage 8. og 9. klasse på Ingrid Jespersen, som er en af Københavns mest eftertragtede privatskoler med lange ventelister.

Tidligere på ugen kom det frem, at partiets socialordfører, Mette Frederiksen, også har fravalgt folkeskolen og placeret sin datter på Hareskovens Lilleskole.

Det er hun den seneste uge blevet stærkt kritiseret for, fordi hun tidligere har været fordømmende over for forældre, der sætter deres børn i privatskole.

Også politisk ordfører Henrik Sass Larsen har en datter, der går i privatskole.

V: Det virker dobbeltmoralsk Politisk ordfører for Venstre, Peter Christensen, siger, at det virker dobbeltmoralsk, at omtrent hele den socialdemokratiske ledelse vælger privatskolen, når man tidligere har kritiseret andre forældre for at gøre det samme.

- Socialdemokraterne har jo kørt en meget hård retorik, hvor man har talt om at være solidarisk med B-holdet. Så virker det mærkeligt, når de så selv vælger at være på A-holdet, siger Peter Christensen.

Han mener, at Socialdemokraterne sender et signal om, at folkeskolen er så dårlig, at ens børn ikke skal gå der.

- Og det er jeg meget uenig i. Folkeskolen er bestemt ikke så dårlig, som de gør den til. Jeg ville ikke være bekymret for at lade mine egne børn gå der, siger Peter Christensen.