Henning Dyremose: Konservative skal ikke med i en blå regering

Henning Dyremose og formanden for KU mener ikke, at de Konservative skal være en del af en eventuel kommende blå regering.

Henning Dyremose er tidligere mangeårig minister for Det Konservative Folkeparti. Han håber, at partiet ikke går med i en eventuelt kommende blå regering.

Kan og skal man have ministerbiler, hvis man er et parti med opbakning fra fem procent?

Nej, lyder det nu fra markante konservative politikere på partiets landsråd i Tivoli Congress Center i København.

- Det er gruppen, der skal bestemme, om vi skal i regering. Mit ønskescenarium er, at vi står uden for regering ved næste valg. Så er vi parlamentarisk grundlag og har de afgørende mandater, så vi skal med i forhandlingerne hver eneste gang, siger Henning Dyremose, der i 1980'erne var finansminister i Schlüter-regeringen.

Også formanden for Konservativ Ungdom, Mikkel Ballegaard, mener, at det vil være klogt at stå uden for regering, hvis blå blok vinder et kommende valg.

- Jeg tror, at vi ville få mere igennem ved at stå uden for regeringen og sørge for at være vagthund over for en Venstre-ledet regering, der formentlig vil komme, siger Mikkel Ballegaard.

Gruppeformand: Vi skal være større

Det Konservative Folkeparti holder i denne weekend landsråd med den nye formand Søren Pape Poulsen ved roret.

Her holdt Pape lørdag ved middagstid sin første formandstale foran 1200 konservative medlemmer, og så mange har aldrig før været samlet til et landsråd.

Internt i partiet bliver fremmødet set som et tydeligt tegn på, at den nye formand skaber optimisme, som kan føre til markant fremgang.

GruppeformandChristiansborg, Brian Mikkelsen, erkender, at partiet skal over de nuværende fem procent, hvis de Konservative skal være en del af en borgerlig regering.

- Vi tager stilling lige efter valget. Vi skal gøre os større, men målet er at komme i regering, siger Brian Mikkelsen, gruppeformandChristiansborg og tidligere mangeårig minister.

Vi skal være større

Brian Mikkelsen, vil det sige, at I ikke vil i regering, hvis I får fem procent?

- Vi vil ikke sige, hvor meget der skal til. Men vi skal være større, og vi skal have indflydelse på regeringsgrundlaget. Vi går efter at komme i regering, det er klart vores formål og det vil være godt for det borgerlige Danmark, hvis vi kommer i regering, siger Brian Mikkelsen.

Er det fordi, at du gerne vil være minister?

- Nej, det er jeg fuldstændigt ligeglad med. Jeg har prøvet i 10 år at være minister, men for det borgerlige Danmark ville det være godt, hvis Det Konservative Folkeparti kom med i en regering, siger Brian Mikkelsen.

Kan du forstå, hvis eksempelvis Henning Dyremose er bekymret over, at man gerne vil med i en regering taget jeres størrelse i betragtning?

- Hvis vi er små, så er vi for små. Men vi tror jo på, at vi bliver større. Det er derfor, at vi er i politik, og vi går efter at komme i regering. Det ligger i vores DNA. Vi har været i regering i 20 år af de sidste 30 år, siger Brian Mikkelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk