Henrik Dahl: Jeg ønsker en ny liberal værdikamp

Den nyslåede folketingskandidat fra Liberal Alliance mener, at han har de samme holdninger nu, som dengang han var SF'er

(© DR)

Sociologen og livsstilsforskeren Henrik Dahl, som vi blandt andet kender fra DR-programmet 'Kender du typen', er tidligere SF'er og socialdemokrat.

- Jeg har ikke skiftet mening, jeg har skiftet parti, som Pernille Rosenkrantz-Theil altid siger, sagde Henrik Dahl i aftes i Debatten på DR2, der havde vækst og skattelettelser som aftenens tema.

Henrik Dahl overvejede at sætte sit kryds ved de radikale og endte med at stemme på Venstre ved seneste folketingsvalg i 2011. Nu er han folketingskandidat for Liberal Alliance.

- I 2001 skrev jeg i en bog, der hedder 'Det ny systemskifte' sammen med to medforfattere (Christine Antorini og Lars Goldschmidt, red.), at meget høje skatter har en meget negativ indflydelse på arbejdsudbuddet, og det mener jeg stadig, sagde Henrik Dahl, der 'har på fornemmelsen, at hans to medforfattere ikke mener det ligeså meget mere'.

- Men der står jeg fast, sagde Henrik Dahl.

Henrik Dahl begrunder sit kandidatur for partiet med, at han ønsker en værdikamp, der kan kæmpes igennem Liberal Alliance.

Facebook
Twitter