Henrik Dahl undskylder efter angreb på partifæller: Det var over stregen

Beklager, at han beskyldte Liberal Alliances ledelse for nepotisme.

Henrik Dahl beklager sine udtalelser om ledelsen i Liberal Alliance. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

På Liberal Alliances hovedbestyrelsesmøde her til aften var det ikke kun snakken om det dårlige valgresultat, der fyldte.

For dagen efter valget kom Henrik Dahl med en række udfald i medierne, hvor han blandt andet beskyldte partiformand Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliances ledelse for nepotisme.

Men på aftenens møde lod han forstå, at han har fortrudt sine angreb.

- Vi har netop afholdt møde i LA’s hovedbestyrelse. Et af emnerne var, hvordan vi taler til og om hinanden i LA. Det er klart, at der skal være en ordentlig tone. Også når presset er stort, skriver Henrik Dahl på sin facebookprofil.

- Derfor vil jeg gerne undskylde uforbeholdent over for Anders, Mette og Thyra, at jeg anvendte en så hård og personlig tone på valgaftenen og dagen efter. Det var over stregen, og det beklager jeg.

Nepotisme og inkompetence

Det er grove beskyldninger, der nu bliver undskyldt for. Liberal Alliances katastrofevalg, hvor partiet gik fra 13 til 4 mandater, fik Henrik Dahl til at angribe sin formand Anders Samuelsen og hans ledelse af partiet:

- Det har været fuldstændig gennemsyret af nepotisme, og det er jo en nepotisme, der kommer fra Anders, sagde han.

- Det er jo i egentlig forstand nepotisme at udnævne familiemedlemmer til ministerposter for eksempel (kulturminister Mette Bock er Anders Samuelsens søster, red.), men i lidt videre forstand er det jo også nepotisme at gøre Thyra Frank til minister for eksempel. Det er jo totalt vanvittigt, for hun har ikke én af de kvaliteter, der skal til for at være minister, lød det fra Henrik Dahl.

Det har affødt kritik fra en række folk i partiet, som mener, at Henrik Dahl har opført sig illoyalt.

Blandt andre Steen Holm Iversen, som sidder i byrådet i Varde for Liberal Alliance, har truet med at forlade partiet, hvis ikke Henrik Dahls udtalelser udløste en sanktion af en eller anden art.

Se mere af Henrik Dahls kritik af ledelsen i Liberal Alliance i videoen her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk