Henrik Sass er klar til at vidne i bestikkelsessag

Henrik Sass Larsen (S) møder gerne som vidne i sagen fra Køge, hvor to café-ejere står tiltalt for bestikkelse.

Henrik Sass Larsen (S) møder gerne som vidne i sagen fra Køge, hvor to café-ejere står tiltalt for bestikkelse.

Folketingsmedlem Henrik Sass Larsen (S) er klar til at vidne i den sag, hvor to café-ejere fra Køge står tiltalt for at have bestukket hans ven og partifælle, Tommy Kamp.

Det er meldingen fra Sass, efter at de to cafe-ejeres advokat Henrik Rasmussen har bebudet, at han vil indkalde den tidligere politiske ordfører i Socialdemokratiet som vidne i sagen.

- Såfremt retten indkalder mig, giver jeg selvfølgelig fremmøde, skriver Sass Larsen i en kortfattet mail til Ritzau.

Café ville have udeservering

Tommy Kamp skal i årevis skal ifølge politiet have spist og drukket gratis på Café Vanilla, fordi caféens ejere troede, at de hermed kunne være sikre på at få kommunens tilladelse til udeservering.

I marts i år sagde de to ejere, Murat Kitir og Ertogul Karahan, til Dagbladet Køge, at de lang tid havde ydet bestikkelse til Tommy Kamp for at opnå tilladelsen.

Når Tommy Kamp er blevet landskendt, skyldes det mindre denne sag end hans venskab med Henrik Sass Larsen. Et venskab, der sandsynligvis kostede barndomsvennen Sass Larsen en ministerpost i den ny regering.

Kamp er samtidig tiltalt for groft bedrageri, fordi han fejlagtigt skal have givet de to caféejere den opfattelse, at deres "generøsitet" ville blive belønnet med en kommunal tilladelse til udeservering.

Facebook
Twitter